Suceava: Trei români care au introdus ilegal în ţară bărbaţi ucraineni, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Suceava: Trei români care au introdus ilegal în ţară bărbaţi ucraineni, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic cu migranţi, după ce au fost depistaţi că transportau mai mulţi bărbaţi cu cetăţenie ucraineană care intraseră în România fără a efectua formalităţile legale, a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, în cursul nopţii de luni spre marţi, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial Suceava şi jandarmi, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat în cadrul unei acţiuni în sistem integrat, a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism ce venea din zona de frontieră şi se deplasa spre municipiul Rădăuţi. Deoarece şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, echipajul a pornit în urmărirea maşinii, fiind anunţate toate instituţiile de cooperare.

La intrarea în Rădăuţi, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit spre locuinţele din apropiere, iar în interiorul maşinii au fost descoperiţi şase bărbaţi de cetăţenie ucraineană. Cei şase au fost conduşi la sediul STPF Suceava, unde s-a stabilit că nu efectuaseră formalităţile de intrare în România prin punctul de frontieră.

Cetăţenii ucraineni au cerut o formă de protecţie statului român şi au depus cerere de azil, fiind preluaţi, conform procedurilor, de reprezentanţii Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.

"În urma extinderii cercetărilor, lucrătorii noştri au identificat alţi doi cetăţeni români care au participat, împreună cu şoferul maşinii urmărite, la activitatea infracţională. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cei trei cetăţeni domiciliaţi pe raza judeţului Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, cazul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea soluţionării legale", se mai menţionează în comunicat.

IGPF transmite că a dispus, încă de la debutul situaţiei generate de conflictul din Ucraina, măsuri de întărire a controlului şi supravegherea sporită la frontieră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...