Suciu: Discuțiile pe salarizare vor începe pe alte baze, cu sau fără doamna Costea

Suciu: Discuțiile pe salarizare vor începe pe alte baze, cu sau fără doamna Costea

Discuțiile legate de salarizarea bugetarilor vor începe pe alte baze, cu sau fără ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria. * Proiectul privind salarizarea în sectorul bugetar va fi retras, în caz contrar ministrul Muncii va demisiona (sinteză)

Întrebat dacă premierul Dacian Cioloș i-a cerut explicații ministrului Muncii cu privire la faptul că aceasta a avertizat că își dă demisia dacă proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea în sectorul public va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului, Dan Suciu a confirmat. "Da, vă confirm, i-a cerut toate explicațiile respective", a spus Suciu.

El a precizat că premierul va anunța o decizie în acest caz. "Când va fi o decizie, va fi anunțată. Dar va anunța o decizie", a explicat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că nu știe să se fi depus vreo demisie formală a ministrului Muncii la Cabinetul premierului. "Nu știu de un act formal, ca atare, (...) care să presupună un răspuns tranșant. (. ..) În zilele imediat următoare vor urma mai multe clarificări și cred că subiectul care ne interesează pe toți și anume continuarea discuțiilor legate de legea de salarizare va începe pe alte baze", a afirmat Suciu.

Întrebat dacă discuțiile vor continua cu sau fără actualul ministru al Muncii, Dan Suciu a răspuns: "Cu sau fără doamna Costea".

Purtătorul de cuvânt a precizat că nu s-a luat în discuție în ședința de Guvern de miercuri situația ministrului Muncii. "În acest moment, nu s-a luat în discuție situația dânsei, ceea ce s-a discutat este că de mâine vom veni cu o altă abordare în privința ordonanței care prevede modificări de salarizare în sectorul public", a completat Suciu, care nu a exclus totodată posibilitatea ca următorul proiect să fie realizat de un alt ministru al Muncii. "Orice e posibil, nu știu asta. Important e proiectul", a adăugat Dan Suciu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro