Sudan: Peste 100 de "mercenari" arestaţi în timp ce se îndreptau spre Libia

Sudan: Peste 100 de "mercenari" arestaţi în timp ce se îndreptau spre Libia

Forţele de securitate din Sudan au arestat 122 de "mercenari" sudanezi care se îndreptau spre Libia vecină pentru a lupta în această ţară aflată în conflict, a anunţat duminică agenţia oficială Suna la Khartoum, scrie AFP.

Guvernul de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli, acuză părţile sudaneze că trimit mercenari să lupte alături de rivalul său, mareşalul Khalifa Haftar. Ceea ce autorităţile de la Khartoum neagă.

Potrivit unui raport ONU dat publicităţii în decembrie, mai multe grupări armate din Sudan şi Ciad, învecinate cu Libia, au participat în 2019 la lupte în Libia, alături de mareşalul Haftar, dar şi de GNA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al forţei paramilitare RSF (Forţa de susţinere rapidă), citat de Suna, "o forţă de securitate a reuşit să captureze 122 de combatanţi, printre care opt copii, îndreptându-se spre Libia ca mercenari".

Agenţia a difuzat pe site-ul său o înregistrare video în care pot fi văzuţi zeci de tineri aşezaţi pe jos şi înconjuraţi de membri înarmaţi ai forţelor de securitate la bordul unor autovehicule militare.

Înregistrarea a fost filmată, potrivit Suna, în oraşul Geneina, capitala statului Darfur de Vest, situat la frontiera cu Ciad şi Libia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…