Suedia amână relaxarea unor restricţii, din cauza celui de-al treilea val epidemic

Suedia amână relaxarea unor restricţii, din cauza celui de-al treilea val epidemic

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricţiile împotriva COVID-19 până cel puţin la data de 3 mai, din cauza unui al treilea val epidemic sever, a afirmat miercuri premierul Stefan Lofven, care nu a anunţat totuşi măsuri suplimentare, transmite Reuters.

'Situaţia este serioasă. Răspândirea infecţiei este la un nivel ridicat', a arătat Lofven într-o conferinţă de presă.

Agenţia de Sănătate a cerut marţi guvernului să amâne relaxarea anunţată anterior, care includea creşterea limitei de vizitatori în parcurile de distracţie, la concerte şi meciuri de fotbal.

Suedia a ales o cale diferită de a celor mai multe ţări în timpul pandemiei, optând împotriva lockdown-urilor, deşi a aplicat gradual, în cea mai mare parte voluntar, restricţii asupra adunărilor publice şi activităţilor sociale.

Suedia a raportat miercuri 8.441 de cazuri noi de infectare şi 35 de decese.

Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele săptămâni, până la nivelurile din decembrie, însă decesele au rămas la un nivel relativ scăzut.

'Primim informaţii despre o situaţie tensionată în sistemul de sănătate. În multe regiuni, infectarea creşte dramatic', a spus directorul general al Agenţiei de Sănătate, Johan Carlson.

Suedia, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat peste 13.000 de decese asociate COVID-19, o rată de mortalitate de câteva ori mai mare decât în statele nordice vecine, dar mai scăzută decât în majoritatea ţărilor europene care au optat pentru lockdown, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?