Suedia, cea mai performantă economie din Uniunea Europeană (studiu)

Suedia, cea mai performantă economie din Uniunea Europeană (studiu)

Suedia este cea mai performantă economie din Uniunea Europeană, conform ultimului studiu realizat în Elveția de IMD World Competitiveness, arată datele transmise Ministerului Economiei de Biroul de Promovare Comercială Economică (BPCE) din Stockholm.

'În clasamentul pe 2016, Suedia se situează pe locul cinci, după Hong Kong, Elveția, SUA și Singapore, dar este cea mai bine plasată economie din UE. După ce, în 2015, Suedia s-a clasat pe locul 9 în ierarhia celor mai competitive economii, saltul realizat în 2016 confirmă soliditatea și credibilitatea mediului de afaceri suedez, având în vedere că rezultatele studiului se bazează pe evaluarea a 340 de criterii, în dialogul cu peste 5.400 de oameni de afaceri', menționează sursa citată.

Printre primele 10 țări din top se mai află două state membre ale UE, respectiv Danemarca, pe locul 6, și Olanda, pe locul 8, în timp ce economii europene importante se află mai jos de locul 10, și anume Germania (12) și Marea Britanie (18).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...