Suedia: Guvernul acuză o școală musulmană de segregare pe sexe

Suedia: Guvernul acuză o școală musulmană de segregare pe sexe

Prim-ministrul suedez Stefan Lofven a condamnat marți 'segregarea' pe care școală privată musulmană din Stockholm este suspectată că ar practica-o prin separarea băieților și fetelor în autobuzul școlar sau la orele de sport, transmite marți AFP.

Postul TV4 a difuzat marți extrase dintr-un documentar, programat spre difuzare în cursul serii, realizat în școala primară Al-Azhar, în care băieții sunt văzuți urcând prin față în autobuz, iar fetele prin spatele vehiculului cu care copiii, cu vârste între 6 și 10 ani, se deplasează zilnic între domiciliile lor, situate în cartiere populare din nord-vestul capitalei.

'Mi se pare deplorabil. Așa ceva nu își are locul aici în Suedia', a reacționat premierul Lofven, la întrebările presei, precizând că i-a cerut ministrului educației Gustav Fridolin o anchetă cu privire la ceea ce a numit 'segregarea' din această școală confesională.

Instituția școlară s-a aflat deja în centrul unei polemici asemănătoare. În august 2016, presa a relatat că autoritățile școlare își dăduseră acordul pentru ca orele de sport să se desfășoară separate pe sexe. Școala argumentase că, dacă orele vor fi mixte, anumiți părinți vor refuza participarea copiilor lor.

'Toată lumea are o responsabilitate pentru a construi o înțelegere între băieți și fete, prin urmare nu putem separa complet elevii la una din materii', a declarat atunci ministrul educației, citat de cotidianul Aftonbladet.

Pe site-ul său, școala Al-Azhar dă însă asigurări că 'băieții și fetele au ore separate de natație și sport', menționează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia