Suedia: Partidul Democraţii Suedezi (antiimigraţie), scor record înaintea alegerilor din septembrie (sondaj)

Principalele trei partide din Suedia se află la aproape acelaşi nivel în opţiunile electoratului, cu mai puţin de patru luni înaintea alegerilor legislative, formaţiunea antiimigraţie Democraţii Suedezi ajungând la cota record de 20%, conform unui sondaj publicat miercuri în cotidianul Dagens Nyheter, preluat de Reuters.

Sprijinul electoratului faţă de Democraţii Suedezi a crescut de când formaţiunea a acces pentru prima dată în parlament, în 2010, partidul fiind pe cale să câştige în acest an cel mai bun scor din istoria sa, după ce în 2014 a obţinut 14% din voturi.

Creşterea numărului de solicitanţi de azil în 2015, când Suedia a primit 160.000 de refugiaţi, a intensificat temerile legate de suprasolicitarea statului social şi creşterea infracţionalităţii, dând un impuls acestui partid, care vrea ca Suedia să-şi închidă porţile pentru migranţi.

Sondajul, realizat de institutul ISPOS, plasează formaţiunea Democraţii Suedezi la foarte mică distanţă de Social-Democraţi, aflaţi la guvernare, cotaţi cu 24%, şi de Moderaţi (centru-dreapta), cu 22%.

La precedentele alegeri, Social-Democraţii au obţinut 31% din voturi, iar Moderaţii 23,3%.

Suedia este guvernată în prezent de o coaliţie minoritară formată din Social-Democraţi şi Verzi, sprijinită în parlament de Partidul de Stânga. Împreună, aceste partide au obţinut 37% din intenţiile de vot în sondajul IPSOS.

De cealaltă parte, Moderaţii, Centrul, Creştin-Democraţii şi Liberalii cooperează şi se vor prezenta în alegeri ca un bloc. Sondajul indică pentru formaţiunile respective un scor total de 39%.

Niciunul din blocuri nu ar putea forma o majoritate fără Democraţii Suedezi, dar ambele au exclus un acord cu acest partid, care îşi are rădăcinile în extrema neonazistă.

Alegerile legislative vor avea loc la data de 9 septembrie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

3 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere