Suedia şi Finlanda declară că discuţiile cu Turcia privind NATO continuă

Suedia şi Finlanda declară că discuţiile cu Turcia privind NATO continuă

Prim-ministrul suedez Magdalena Andersson a declarat luni că discuţiile dintre ţările candidate la NATO, Suedia şi Finlanda, pe de o parte, şi Turcia, membru NATO, pe de altă parte, cu privire la opoziţia Ankarei faţă de aderarea lor la alianţa nord-atlantică continuă, transmite dpa.

"Este bine că putem continua acest dialog, dar cu siguranţă va dura ceva timp", a declarat Andersson pentru agenţia de presă TT.

Andersson a spus că discuţiile bilaterale şi trilaterale vor continua în viitorul apropiat, după "conversaţia bună" avută în weekend cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Într-un interviu pentru postul Yle, ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto şi-a exprimat optimismul în legătură cu posibilitatea identificării unei soluţii, dar a adăugat că ar putea dura ceva timp. Haavisto a sugerat că summitul NATO de la Madrid de la sfârşitul lunii iunie ar putea marca un punct cheie în discuţiile de aderare.

Turcia acuză Suedia că sprijină "grupurile teroriste", o referire la miliţia kurdă YPG din Siria.

Suedia, Finlanda şi Germania au restricţionat exporturile de arme către Ankara în urma ofensivei militare a Turciei împotriva YPG din nordul Siriei în 2019. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet