Suma fabuloasă pe care o are de plătit un român prins în Germania fără bilet de tren

Suma fabuloasă pe care o are de plătit un român prins în Germania fără bilet de tren

Un român în vârstă de 42 de ani a fost arestat la Fernbahnhof, gara de trenuri de pe Aeroportul din Frankfurt, de către o patrulă poliție, pe motiv că folosise serviciilor Deutsche Bahn fără a deține un bilet valabil.

Românul a fost arestat pentru că nu a putut să plătească aproape 10.000 de euro FOTO arhiva Adevărul

Cu toate acestea, ceea ce a atras atenția autorităților au fost cele două mandate de arestare descoperite în timpul verificării pe care polițiștii au făcut-o după reținere.

Astfel, s-a descoperit că Parchetul din Mannheim îl căuta pe acesta încă din februarie 2023 pentru o infracțiune de vătămare corporală, pentru care primise o amendă de 2.584,50 de euro.

În plus, și Parchetul din Traunstein emisese un mandat de arestare pe numele acestuia, pentru conducerea fără permis, iar Judecătoria din orașul Laufen îl condamnase la o amendă de 7.000 de euro pentru această infracțiune, potrivit presseportal.de .

Confruntat cu imposibilitatea de a plăti suma totală de 9584,50 de euro, bărbatul român a fost predat autorităților penitenciare de către poliție, pentru a fi încarcerat, conform procedurilor legale din Germania.

În aceeași zi, un alt incident a avut loc pe aeroportul din Frankfurt, unde un bărbat german în vârstă de 38 de ani, care venise din Sofia, Bulgaria, a fost arestat de poliția federală. Motivul reținerii a fost o anchetă în desfășurare a Parchetului din Erfurt și un mandat de arestare emis de Parchetul din Mühlhausen pentru primirea de bunuri furate.

Bărbatul fusese condamnat în iunie 2019 de Tribunalul districtual Mühlhausen la o pedeapsă cu închisoarea de 488 de zile, în urma unei sentințe inițiale de 2 ani și 2 luni de detenție.

Ca urmare, ofițerii de poliție federală l-au transferat pe individ la o unitate corecțională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat