Summit PPE la Sibiu/Iohannis: Există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii

Summit PPE la Sibiu/Iohannis: Există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii

Există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituţii fundamentale ale statului de drept investighează şi aduc la lumină faptele de corupţie, a afirmat joi, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis.

El a arătat că "apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa", iar misiunea statelor membre este de a le explica "cetăţenilor europeni că aceasta nu este o chestiune de retorică politică, ci una de care depinde chiar viaţa de zi cu zi a fiecărui european".

"Am asistat şi în România şi în alte ţări membre ale UE la un asalt asupra statului de drept. Există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituţii fundamentale ale statului de drept investighează şi aduc la lumină faptele de corupţie şi furtul din banii publici, fie că sunt naţionali sau europeni. Apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa. Este misiunea noastră să le explicăm cetăţenilor europeni că aceasta nu este o chestiune de retorică politică, ci una de care depinde chiar viaţa de zi cu zi a fiecărui european. Mai simplu spus - dacă statul de drept este ameninţat, atunci fiecare cetăţean are, mai devreme sau mai târziu, de suferit. România este o ţară profund europeană şi aşa va rămâne şi în viitor, iar pentru asta contează şi votul pe care îl veţi da la referendum. Este vot - votul la referendum - pentru viitorul european al României", a punctat şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA