Șumudică, „citit“ de Adevărul: Revine la echipa unde a provocat o situație nemaiîntâlnită la nivel mondial

Șumudică, „citit“ de Adevărul: Revine la echipa unde a provocat o situație nemaiîntâlnită la nivel mondial

Ceea ce „Adevărul“ a scris pe pe data de 29 august s-a și întâmplat în mai puțin de două săptămâni: Marius Șumudică (52 de ani) a refuzat oferta Craiovei lui Mititelu, fiindcă avea varianta unei reveniri în străinătate.

Marius Șumudică

El va prelua Gaziantep, ultima clasată din Turcia. După patru etape, echipa are un bilanț catastrofal: patru înfrângeri, golaveraj 2-10! E o situație diametral opusă față de precedentul mandat al lui Șumudică la această grupare. Între iunie 2019 – ianuarie 2021, românul a adunat 51 de partide la această formație. Bilanțul: 20 de victorii, 19 remize, 12 înfrângeri.

Doar că, la vremea respectivă, despărțirea s-a produs în mod incredibil. Concret, Șumudică a stabilit probabil un record mondial de nedorit: a ajuns pe primul loc în Superliga turcă, marţi, 5 ianuarie 2021, iar duminică, la cinci zile distanţă, clubul a anunţat, oficial, plecarea sa! Având o serie impresionantă de 15 partide fără înfrângeri (opt victorii, şapte remize), românul a considerat că e momentul să forţeze prelungirea acordului scadent până în vară. Şi a început o campanie agresivă, cu apariţii în presă, în care ba s-a plâns că şefii nu se grăbesc să-i ofere un nou contract, ba a vorbit despre negocieri cu alte echipe.

În loc să obţină prelungirea contractului, Şumudică s-a ales cu o concediere cu mare scandal. Preşedintele Mehmet Buyukeksi l-a şi făcut praf pentru comportamentul său: „Contract, contract, contract după fiecare meci! Fotbalul turc are momente grele, stadioanele sunt goale. Nu există venituri, nu există sponsori. Plătim antrenorului 1,2 milioane de euro, dar acum el vrea 1,6 milioane de euro, 1,9 milioane de euro, cu tot cu prime. El îşi asumă acest succes, în întregime. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Dacă există un succes, e un succes comun, de la magazioner, până la conducere. Nimeni nu e mai presus de club“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat