Șumudică s-a făcut de râs. Analiză total eronată a atotștiutorului din fotbalul românesc

Șumudică s-a făcut de râs. Analiză total eronată a atotștiutorului din fotbalul românesc

Marius Șumudică a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Edi Iordănescu înaintea meciului cu Israel, cel care ne-a adus calificarea la Euro 2024.

Marius Șumudică a dat cu bâta în baltă. Foto Gaziantep

Dacă majoritatea analiștilor au fost moderați, acordându-i încredere selecționeerului pentru alegerile făcute la meciul de la Felcsut, antrenorul lui ghaziantep a fost vehement, acuzâdu-l pe Edi Iordănescu că face experimente într-un meci de maximă importanță.

Înaintea meciului, Marius Șumudică a avut o intervenție în direct la DigiSport și s-a arătat nemulțumit de faptul l-a titularizat pe George Pușcaș în locul lui Denis Alibec. Într-o analiză interminabilă, în care a vrut să se dea mare și să arate că e tobă de fotbal, Șumi a explicat: ”Este o problemă complexă și eu nu sunt de acord cu ce au zis Ilie Dumitrescu și Marius Niculae. Eu consider că la națională, sper să mă înșel, îmi doresc ca România să se califice, trebuie să joace jucătorii care au meciuri în picioare. Pușcaș nu mi se pare cu o calitate tehnică extraordinară. Poate e mai dispus la efort decât Alibec, dar nu putem spune că Alibec nu poate juca cu spatele la poartă.

Lui Edi Iordănescu i-a ieșit totul în partida cu Israel. Captură TV

Lui Edi Iordănescu i-a ieșit totul în partida cu Israel. Captură TV

E un experiment ce face Edi Iordănescu, atât timp cât Pușcaș nu are minute, degeaba îmi dați mie datele de la antrenament. Indiferent în ce campionat joci, și la cămile dacă joci, jocul nu se compară cu antrenamentul. De la mine au primit datele doar de la joc, nu mi-au cerut datele de la antrenament. E altceva dacă îi monitorizează, e un mare avantaj.

La aproape toate convocările, i-a avut la dispoziție o săptămână. Am lucrat cu preparatorul naționalei la CFR Cluj. A luat legătura cu preparatorul meu fizic și i-a cerut datele de la joc, nu de la antrenament. Preparatorul meu fizic m-a sunat și i-am spus să trimită datele cerute. Eu consider că la echipa națională trebuie să joace jucătorii care au performanțe la cluburi.

Pledoarie pentru Alibec

Alibec a marcat în ultimele jocuri, Drăguș, la fel. Dacă ar juca un 5-3-2, mai accept, dar când îl pui pe Drăguș în stânga, cu Pușcaș vârf, e o improvizație. Omori două posturi în opinia mea. Două luni cu mine joacă vârf de atac, m-a și sunat selecționerul. În banda stângă îl omori. Îl aduci pe Pușcaș, care pentru mine e un experiment, spre dauna lui Alibec.

Eu aș fi jucat Drăguș vârf și Coman în stânga. Nu jucam niciodată cu Drăguș în stânga, la mine stă la limita ofsaidului, tehnicitate foarte bună, lovituri de cap, tot ce vrei. Drăguș este mult mai dispus la efort decât Alibec.

Nu sunt de acord. Eu jucam cu Alibec, ăsta sunt, îmi plac jucătorii care știu să joace, să dea o pasă finală, nu poți să spui că Alibec nu ține de minge. Alibec nu poate să joace cu spatele la poartă? Există posibilitatea ca Edi să fi ales foarte bine și m-aș bucura. M-ați întrebat ce decizie aș fi luat eu, eu nu aș fi jucat cu Pușcas, sper să mă contrazică în seara asta. Dacă ne luăm după cifre, ce cifre îi găsim lui Pușcaș?

Nu i-a ieșit nicio ”pesență”

Niciodată nu aș face pressing avansat, depinde de ce jucători ai. Pressingul nu se pregătește peste noapte, trebuie să ai timing, să ai jucători inteligenți care să facă fault tactic în momentul în care au pierdut duelul. Dacă nu facem pressing, era de preferat Alibec. Îl aleg pe Pușcaș pentru că e mai dispus la efort , să îi hărțuiască, să facă pressing, probabil că asta a fost.

Denis Drăguș, excelent în meciul de la Felcsut. Foto Profimedia

Denis Drăguș, excelent în meciul de la Felcsut. Foto Profimedia

Pentru mine Moruțan nu trebuie să lipsească, Mihăilă, Florinel Coman, jucători care pot apărea oricând. Dacă ai nevoie de un vârf combinativ, îl muți pe Drăguș și îl bagi pe Alibec. O să joc cu Ankaracoglu și am făcut analiza. Moruțan e jucătorul numărul unu de care îmi e frică”, a declarat Marius Șumudică la emisiunea Digi Sport Special.

Ce a ieșit? Pușcaș a marcat golul care a descătușat România, Draguș a fost fantastic în poziția aleasă de Edi Iordănescu, pressingul alor noștri i-a scos din minți pe israelieni, Mihăilă s-a făcut de râs după ce a intrat, ratând o ocazie enormă și fiind eliminat, Coman a fost modest după ce i-a luat locul lui Ianis Hagi. Mult mai deștept a fost managerul FCSB, Mihai Stoica, atunci când și-a spus părerea despre titularizarea lui George Pușcaș. Acesta a dat-o pe glume, declarând că atacantul va marca și că toți ne vom face frizura după moda lansată de atacantul de la Genoa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?