„Sunt mândru de ele”/Cine sunt cele două fiice ale lui Putin puse pe lista de sancțiuni a SUA

„Sunt mândru de ele”/Cine sunt cele două fiice ale lui Putin puse pe lista de sancțiuni a SUA

Maria și Katerina sunt cele două fiice ale lui Vladimir Putin care au fost puse pe lista de sancțiuni a SUA.

Maria Vorontsova ar fi fiica lui PutinFoto: TV channel / East2West News / Profimedia

În vârstă de 36, respectiv 35 de ani, ele sunt fiicele lui Vladimir Putin din prima căsătorie cu fosta însoțitoare de zbor Liudmila Șkrebneva. Liderul de la Kremlin s-a străduit din răsputeri să-și ferească copiii de atenția presei și publicului. El vorbește rar despre copii, menținând confuzia privind numărul acestora.

Putin și Șkrebneva au fost căsătoriți timp de 30 de ani până la divorțul lor din 2013. Fiica Maria s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katrina în Germania în 1986, pe când Putin lucra la KGB.

Sunt mândru de fiicele mele

În 2015, Vladimir Putin a declarat că fiicele sale, Maria și Katerina, trăiesc în Rusia și nu se implică în politică sau în afaceri, însă a refuzat să spună cu ce se ocupă.

„Trăiesc în Rusia ... Nu au fost niciodată educate în alta parte cu excepția Rusiei", a declarat Putin, în conferinta anuală de presă. „Sunt mândru de ele”, a spus Putin, menționând că fiicele lui vorbesc trei limbi străine.

El a refuzat însa să dea alte detalii, invocând „rațiuni de securitate”.

Ce nume de familie poartă fiicele lui Putin

Ambele fete au ieșit de pe scena publică, cel puțin ca fiicele lui Vladimir Putin, încă din 1999, când tatăl lor a preluat funcția de premier și, apoi, a ajuns la președinție la sfârșitul anului. Maria, cea mai mare, și Katerina s-au retras de la școala germană din Moscova și au început studiile acasă cu profesori privați. Apoi, potrivit presei ruse, și-au schimbat numele pentru a-și proteja intimitatea.

Astfel, Maria a devenit Vorontsova, a absolvit Medicina și s-a specializat în Endocrinologie.

Conform unor surse rusești, Maria este implicată într-un mare proiect pentru construcția unui spital pentru 20.000 de pacienți în apropiere de Sankt Petersburg. Alte surse au vorbit și despre o inițiativă diferită pentru crearea unui centru pentru cercetări asupra genomului.

Maria, căsătorită cu un antreprenor olandez, ar avea o fiică. Putin s-a limitat să vorbească la general despre „nepoți”, prin urmare, se crede fiica cea mică, Katerina, a devenit și ea mamă.

Katerina, care are și un nume de familie diferit de cel al tatălui, Tikhonova, a apărut recent pe scena politică rusă.

În schimb, despre Maria s-au știut întotdeauna foarte puține lucruri. Potrivit „Open Media”, portalul de știri al opoziției, Maria ar fi cumpărat o vilă rustică mare (dacea) în districtul Odinzovo, unde se află și reședința președintelui rus. Cele două case ar fi conectate printr-un drum care poate fi parcurs în 15 minute.

Cine ar fi ceilalți copii ai lui Putin

În 2020, pagina Proyekt a publicat un raport care specula că Putin ar avea o altă fică, Elizaveta, născută în 2003 ca urmare a unei relații cu o femeie numită Svetlana Krivonogikh, potrivit Europa Liberă .

Potrivit presei din Rusia, Putin mai are o fiică născută în 2015 și doi gemeni născuți în 2019, copii ai fostei gimnaste Alina Kabayeva. Putin nu a discutat niciodată relația cu Kabayeva.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”