„Sunt pregătiți pentru acest pas”/Militari de rang superior din armata rusă, dar și oficiali ai serviciilor secrete, plănuiesc organizarea unei lovituri de stat la Moscova

„Sunt pregătiți pentru acest pas”/Militari de rang superior din armata rusă, dar și oficiali ai serviciilor secrete, plănuiesc organizarea unei lovituri de stat la Moscova

Vladimir Putin poate fi detronat în orice clipă de la Kremlin, chiar se pregătește un înlocuitor, susține colonelul ucrainean Petr Nedzelski, fost șef al serviciului de informații al Brigăzii 92 separate mecanizate. Retras din activitate, ofițerul susține, într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com , că mai mulți politicieni ruși plănuiesc organizarea unei lovituri de stat la Moscova.

Colonelul Petr Nedzelski este convins că există deja militari de rang superior din armata rusă, dar și oficiali ai serviciilor secrete care „sunt pregătiți pentru acest pas”.

Posibila răsturnare a lui Putin ar fi dorită, în interiorul sistemului rusesc de putere, nu doar ca urmare a declanșării unui conflict care aduce mari daune Federației Ruse, ci și din cauza frustrării că, la mai bine de un an de la debutul invaziei, trupele Kremlinulu n-au reușit să ocupe complet nicio regiune din Ucraina, nici măcar orașe mici precum Bahmut.

Războiul pare de lungă durată, fiindcă rușii dispun încă de un număr mare de recruți. Au însă un mare dezavantaj: tehnologia învechită, de sorginte sovietică. În vreme ce ei aruncă pe front tancuri „antice”, gen T-55 sau T-62, apărătorii lui Zelenski au la îndemână blindate moderne furnizate de Occident.

Putiniștii stau prost și la capitolul rachete: stocurile se diminuează pe zi ce trece. De altfel, se poate constata că orașele ucrainene nu mai sunt bombardate atât de intens ca în prima fază a „operațiunii militare speciale”. Colonelul Niedzelski constată că armata statului agresor folosește, într-o perioadă scurtă, zeci de mii de obuze de artilerie.

„Rușii vor vedea că războiul nu le-a adus nimic. Ucraina a ripostat, Rusia a căzut în izolare globală, economia ei s-a rupt din cusături”

Începutul sfârșitului pentru ruși. „Dacă pe parcursul contraofensivei pregătite de Forțele de Apărare ucrainene vom fi capabili să alungăm complet forțele de ocupație de pe teritoriul țării noastre, acest lucru ar putea fi un dezastru pentru Rusia în ansamblu și pentru Putin personal.”

Rusia se află pe un butoi cu pulbere. „Stările de protest se dezvoltă deja în interiorul Federației Ruse. Rușii vor vedea că acest război nu le-a adus nimic. Ucraina a ripostat, Rusia a căzut în izolarea globală, economia ei s-a rupt din cusături.”

Se pune de-o răzmeriță la Kremlin. „Mai mult, unii politicieni ruși văd că Putin i-a adus într-o asemenea situație, încât vor să organizeze o lovitură de stat la Kremlin. Sunt profund convins că există ofițeri și reprezentanți ai serviciilor speciale în Rusia care sunt deja pregătiți pentru acest pas.”

Ucrainenii câștigă prin îndemânare. „Războaiele s-au schimbat deja. Ei (ucrainenii – n. red.) câștigă nu prin număr, ci prin îndemânare, tehnologie modernă și arme. Știm exemple când în anumite sectoare ale frontului erau de 20 sau chiar de 40 de ori mai multe «orci» (ruși – n. red.) decât luptători ucraineni. Datorită eroismului militarilor noștri, talentului comandanților și capacităților logistice, am înmulțit acest avantaj numeric al inamicului cu zero.”

Artilerie depășită. „Artileria rusă este depășită, sovietică. Astăzi, războiul are caracterul duelurilor de artilerie. Sistemul de informații ne permite să determinăm locurile de acumulare a forțelor inamice, iar apoi acestea sunt pur și simplu distruse.”

Invazia continuă. „Războiul va dura, pentru că există o mulțime de «orci». Vor trimite în față tancuri învechite T-55, T-62. Rvident, tancurile furnizate Ucrainei sunt mult mai bune. Dacă ni s-ar oferi și luptători, ar fi foarte tare.”

Penurie de rachete. „Rachetele pot zbura pe distanțe lungi și pot lovi adânc în spatele trupelor noastre, dar adevărul este că Rusia aproape că a rămas fără ele. În timpul ostilităților, sunt trase până la zeci de mii de obuze de artilerie, iar rușii nu mai au un număr mare. Ei nu-și pot rezolva sarcinile operaționale-tactice pe câmpul de luptă.” SURSA: ziaristii.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...