Superb. Mihaela Buzărnescu, la primul titlu WTA din carieră după 6-1, 6-0 cu Maria Sakkari

Superb. Mihaela Buzărnescu, la primul titlu WTA din carieră după 6-1, 6-0 cu Maria Sakkari

Superb. Mihaela Buzărnescu, la primul titlu WTA din carieră după 6-1, 6-0 cu Maria Sakkari. Pentru această victorie, Mihaela Buzărnescu va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte.

Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 5, a câştigat primul trofeu din carieră, după ce a întrecut-o, cu 6-1, 6-0, pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, în finala competiţiei de categorie Premier de la San Jose.

Ultimul act al turneului american, mutat din acest an de la Stanford la San Jose, a fost mai uşor pentru jucătoarea română decât majoritatea partidelor jucate în California. După două finale disputate în acest an şi pierdute la Hobart şi Praga, a venit rândul triumfului pentru Mihaela Buzărnescu, primul din cariera ei, la 30 de ani, vârstă pe care nu şi-o arată pe teren.

Buzărnescu a jucat simplu, fără "floricele", punându-şi totuşi în valoare atuurile, loviturile lungi, cu unghi şi returul foarte bun. Sakkari, aflată la prima ei finală din carieră, la 23 de ani, a fost copleşită de importanţa evenimentului la care a participat şi a greşit foarte mult, uşurând într-un fel succesul jucătoarei române.

Buzărnescu a condus cu 5-0, după break-uri în ghemurile al doilea şi al patrulea şi după puţin peste 20 de minute, apoi a avut o minge de set, dar sportiva din Grecia a echilibrat jocul în finalul acestei prime manşe, însă nu a obţinut decât un ghem şi vreo patru mingi de break la 1-5. Setul a intrat în dreptul jucătoarei române, cu 6-1, după 39 de minute de joc.

Al doilea set a fost unul fără istoric şi s-a încheiat cu 6-0, după o oră şi 13 minute de la start, aducându-i Mihaelei Buzărnescu prestigiosul trofeu şi locul 20 WTA, cel mai bun din carieră, începând de luni. Ea va primi un premiu de 136.695 de dolari şi 470 de puncte WTA, pentru acest succes.

Mihaela Buzărnescu face performanţă după performanţă în ultima perioadă şi devine a doua jucătoare română care pătrunde în primele 20 de jucătoare ale lumii în ultimii peste 20 de ani, după Simona Halep şi tot a doua româncă învingătoare într-un Premier, în acest deceniu, tot după actualul lider WTA. Înaintea lor, Alexandra Dulgheru câştiga Premierul de la Varşovia, în 2010. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”