Supercupa Angliei: Manchester City a pierdut pentru a treia oară la rând trofeul

Supercupa Angliei: Manchester City a pierdut pentru a treia oară la rând trofeul

Arsenal a câştigat Community Shield, Supercupa Angliei la fotbal, duminică seara, pe Wembley, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-1, la loviturile de departajare, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1, la finalul timpului regulamentar, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Foto: Arsenal via Facebook

City, campioana en titre a Angliei şi a Europei, a deschis scorul prin Cole Palmer (77), dar ''tunarii'' au egalat in extremis prin belgianul Leandro Trossard (90+11), şutul său fiind deviat de Manuel Akanji, astfel că portarul Stefan Ortega a fost prins pe picior greşit.

Arsenal şi-a luat astfel revanşa după ce în 2023 a fost învinsă de trei ori de către City. Manchester City a pierdut pentru a treia oară la rând Community Shield, după 0-1 cu Leicester City în 2021 şi 1-3 cu Liverpool anul trecut.

La loviturile de departajare, de la echipa lui Guardiola au ratat De Bruyne şi Rodri, marcatorul din finala Ligii Campionilor, singurul care a înscris fiind Bernardo Silva. Pentru Arsenal au transformat Odegaard, Trossard, Saka şi Fabio Vieira.

În Premier League, pe 12 august, Arsenal va debutat contra lui Nottingham Forest, iar Manchester City va juca pe 11 august în deplasare cu Burnley.Community Shield opune campioana Angliei şi câştigătoarea Cupei Angliei.

Manchester City a câştigat ambele trofee în sezonul trecut, iar Arsenal a disputat trofeul în calitate de vicecampioană. ''Tunarii'' au cucerit trofeul pentru a 17-a oară, în timp ce City rămâne cu doar 6.

Pe Wembley, în faţa a 90.000 de spectatori, au evoluat echipele: Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel (Smith Rowe, 87), Timber (Tierney, 76) - Thomas Partey, Rice (Nketiah, 81) - Saka, Odegaard, Martinelli (Trossard, 75) - Havertz (Fabio Vieira, 87). Antrenor: Mikel Arteta.Manchester City: Ortega Moreno - Walker, Stones, Dias, Akanji - Rodrigo, Kovacic (De Bruyne, 64) - Bernardo Silva, Julian Alvarez, Grealish (Foden, 58) - Haaland (Palmer, 64). Antrenor: Pep Guardiola.

Arbitru: Stuart Attwell.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat