Suportați o știre pozitivă? Cu o profesoară care a luat 10 la titularizare?

Suportați o știre pozitivă? Cu o profesoară care a luat 10 la titularizare?

Olivia Pădurean este unul dintre profesorii care au obținut nota 10 la examenul de Titularizare 2023. Deși a fost selectată la o facultate de renume din Elveția, aflată în top 7 mondial la specializarea management hotelier, a ales să rămână în România și să devină profesoară.

Olivia Pădurean are doar 22 de ani și e proaspăt absolventă a Facultății de Litere și Arte, specializarea Limba și Literatura germană-engleză, din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. În urma examenului de titularizare 2023 pe care l-a susținut a obținut nota 10, o adevărată performanță.

Profesoara a vorbit, pentru stirilekanald.ro , despre reușita sa, despre planurile de viitor și decizia de a rămâne în România.

A ales România, după ce a fost selectată la o facultate de top din Elveția

Olivia Pădurean spune că a fost atrasă mereu de domeniul educației și de aceea a ales să refuze alte oportunități de a studia în afara țării:

”Deși am fost selectată la admiterea unei facultăți de renume din Elveția, care se află în top 7 mondial la specializarea management hotelier, am dorit să urmez Facultatea de Litere și Arte din Sibiu, datorită faptului că am fost mereu atrasă de domeniul educației. De mic copil, și apoi crescând odată cu trecerea timpului, în mod constant, am simțit un entuziasm inițial și un impuls motivațional spre acest domeniu de activitate inegalabil, educația!”
Nota 10 la Titularizare 2023

Conform Ministerului Educației, mai mult de jumătate dintre candidaţii la examenul de titularizare pentru ocuparea unor posturi didactice în învăţământul preuniversitar au obţinut note sub 7, iar o treime dintre ei au note între 5 şi 7. 127 au obţinut nota 10. Olivia Pădurean se numără printre ei.

”Este pentru prima dată când am dat acest examen, de aceea bucuria a fost și mai mare când am aflat nota, văzând statisticile din acest an, dar și din anii precedenți. Am reușit această performanță, datorită pregătirii constante pe tot parcursul anilor de studiu. Această notă se datorează susținerii permanente a familiei mele, dar și cadrelor didactice, care și-au lăsat amprenta asupra cunoștințelor mele”, mai spune Olivia.

Olivia Pădurean, șefă de promoție
”Din punctul meu de vedere, există multe lucruri pozitive in învățământul actual, eu fiind rezultatul acestuia, care ar merita să fie păstrate și apreciate. Însă, există și multe lucruri, neajunsuri, care ar putea și ar trebui să se schimbe în bine”, spune Olivia Pădurean.

Profesoara de 10 are și un sfat pentru cei care doresc să intre în învățământ: ”Doresc să urez succes tuturor celor care își doresc să devină viitoare cadre didactice, și de asemenea doresc ca valorile care vor guverna activitatea profesională să aibă în mijloc întotdeauna următoarele concepte: respectul, seriozitatea, solidaritatea, altruismul, spiritul de sacrificiu”.

”Urmez tradiția din familie- un doctorat în domeniu”

Ca planuri de viitor, Olivia va urma două programe de master: ”Unul în cadrul Facultății de Litere și Arte și anume „Comunicare interculturală în domeniul economic” și unul în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, „Management educațional”, primind ieri cea de-a doua notă de 10 la Admitere.

De asemenea, doresc în urma finalizării celor două programe de master să urmez tradiția din familie și să îmi încununez activitatea educațională cu un doctorat în domeniu. Sunt o persoană perseverentă, ambițioasă, care are încredere în forțele proprii și consider că am capacitatea de adaptare la orice context nou”.

”Urmez tradiția din familie - un doctorat în domeniu”

Olivia Pădurean, șefă de promoție- CV

  • Olivia Pădurean are 22 de ani și s-a născut în Sibiu.
  • Absolventă a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu
  • Absolventă a Facultății de Litere și Arte, specializarea Limba și Literatura germană-engleză, din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu (promoția 2023)
  • Șefă de promoție a specializării „Limba și literatura germană”
  • Este student reprezentant în Consiliul Facultății pe care a absolvit-o
  • Este membru fondator și președinte al Asociației Studenților de la Litere și Arte (ASLA) Sibiu
  • Este Vice președinte AFO Sibiu, asociație care derulează proiecte încă din anul 2012.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat