Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time au fost eliminate. Proiectul merge la promulgare

Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time au fost eliminate. Proiectul merge la promulgare

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul prin care sunt eliminate supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time. Legea va pleca la promulgare.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, unul dintre inițiatori, susține că, în urma adoptării acestei legi, bezina și motorina se vor ieftini de la 1 ianuarie 2020.

Proiectul a fost adoptat cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere.

Deputații din Comisia de buget au aprobat, marți, în unanimitate, un raport de admitere a proiectului PNL.

Măsurile urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020.

Statul strângea anual la buget din supraacciză circa 3,4 miliarde de lei, potrivit datelor oficiale. Nu e clar cum va acoperi guvernul această gaură în proiectul de buget din 2020.

Inițiativa a fost depusă de PNL la jumătatea acestui an și vizează diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. Legea a fost adoptată tacit în urmă cu o lună și jumătate de Senat, aflându-se de atunci în forul decizonal, Camera Deputaților, fără a fi dezbătut.

”Victorie la votul final din Camera Deputaților! Prețul carburanților se va ieftini la începutul lui 2020 pentru că supraacciza a fost eliminată! Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră. Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaților. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți. Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. Așa cum s-au ieftinit și după prima eliminare a supraaccizei, în perioada ianuarie-august 2017. Amintiți-vă că în iulie 2017, fără supraacciză, prețurile la benzină și motorină erau printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană. Prin urmare, nu sunt niciun fel de motive să fie altfel după o nouă eliminare a supraaccizei”, a scris pe Facebook Robert Sighiartău, unul dintre inițatorii proiectului de lege.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!