Supraviețuirea miraculoasă a unui dominican pierdut pe mare: o sticla de ketchup și cuburi de supă l-au ținut în viață 24 de zile VIDEO

Supraviețuirea miraculoasă a unui dominican pierdut pe mare: o sticla de ketchup și cuburi de supă l-au ținut în viață 24 de zile VIDEO

Un dominican a fost pierdut timp de aproape o lună la bordul unui velier în Marea Caraibilor și a supraviețuit cu ketchup înainte de a fi salvat în apele Columbiei, a anunțat, miercuri, autoritatea navală din această țară, relatează 24 News Recorder.

Nu aveam mâncare, doar o sticlă de ketchup, praf de usturoi și Maggi (cuburi de supă). Am amestecat totul cu apă pentru a supraviețui timp de aproximativ 24 de zile” a povestit Elvis Francois, în vârstă de 47 de ani, și originar din Dominica într-un videoclip difuzat de marina columbiană.

Bărbatul avea cuvântul „ajutor” gravat pe cască atunci când a fost găsit la 222 de kilometri nord-vest de Puerto Bolívar.

Pe 15 ianuarie am văzut un avion. Aveam o oglindă și am început să îi trimit niște semnale" cu reflexia soarelui. „Când l-am văzut trecând de două ori, mi-am dat seama că mă văzuseră", a explicat Francois.

Marina a primit informațiile de la aeronavă și l-a salvat pe bărbat cu ajutorul unei nave comerciale.

În luna decembrie a anului trecut, Francois a lucrat la repararea unei nave cu pânze dintr-un port de pe insula Saint Martin din Caraibe.

Pe fondul unor condiții meteorologice „nefavorabile", bărbatul „a fost purtat în largul mării", potrivit unui comunicat de presă al Marinei.

Fără a avea niciun fel de cunoștințe în domeniul navigației, el s-a pierdut. Eforturile sale de a manevra barca nu au dat rezultate” se mai arată în comunicat.

Nu puteam face altceva decât să stau și să aștept (...) 24 de zile fără pământ, fără să vorbesc cu nimeni, fără să știu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, uneori mi-am pierdut speranța, m-am gândit la familia mea", a mărturisit el.

Dominicanul a fost predat autorităților de imigrare pentru a coordona întoarcerea în țara sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?