Surpriza de marți dimineață/BMW anunță prima investiție majoră în România

Surpriza de marți dimineață/BMW anunță prima investiție majoră în România

Compania germană BMW Group anunță marți dimineață că va deschide în Cluj-Napoca un centru de dezvoltare de soluții software, printr-un parteneriat cu NTT DATA, una din cele mai mari companii de servicii IT din lume, unde va angaja 250 de dezvoltatori software până la finalul a anului. Aceasta este prima investiție majoră a BMW în România. Compania nu precizează însă suma la care se va ridica investiția, scrie economedia.ro .

BMW Group și NTT DATA România au semnat un acord pentru înființarea unui Joint Venture (JV) în România.

„Noua locație din România este menită să susțină IT-ul BMW Group în Europa și să impulsioneze proiectele IT și inovațiile pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și BMW Financial Services”, arată compania.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe un alt partener puternic, care are o rețea excelentă într-o regiune tehnologică plină de viață și care ne permite să ne dezvoltăm rapid și în mod specific competențe software suplimentare. În colaborare cu companii precum NTT DATA putem stabili hub-uri IT puternice și, astfel, să dăm un răspuns la deficitul de experți IT”, spune Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT.

„Suntem mândri să anunțăm planurile noastre de a deschide un nou centru de dezvoltare de soluții software la Cluj-Napoca împreună cu BMW Group. Această colaborare își propune să ajute constructorul auto să conducă transformarea digitală”, spune Maria Metz, CEO la NTT DATA România.

JV-ul urmează să fie înființat în Cluj-Napoca, în România. BMW susține că orașul universitar oferă un ecosistem puternic pentru inovare, cu un antreprenoriat solid, startup-uri și un număr mare de talente pe scena tehnologică. Acest lucru creează un potențial ridicat pentru creșterea pe termen lung a JV. Se preconizează că JV va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software la sfârșitul anului 2024 și intenționează să crească până la un număr de patru cifre de angajați până în 2027.

BMW Group și NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de asociere în participațiune marchează următorul pas important în acest parteneriat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Turcii se laudă că noile avioane de luptă KAAN sunt „mai bune” decât avioanele americane F-35

3 VIDEO Informațiile ăstea despre Simona Halep par ireale...

4 O informație care dă de gândit despre zimbrii din România...

5 „Voiau să ne ia borcanul cu 9,5 lei și îl puneau pe raft cu 30 de lei” / Magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, el…