Surpriză în Coreea de Nord/Kim Jong-un are un fiu, dar este prea „palid și subțire“ pentru gusturile nord-coreene și este ținut departe de ochii publicului

Surpriză în Coreea de Nord/Kim Jong-un are un fiu, dar este prea „palid și subțire“ pentru gusturile nord-coreene și este ținut departe de ochii publicului

Dictatorul de la Phenian, Kim Jong-un are un fiu, dar este prea „palid și subțire“ pentru gusturile nord-coreene și este ținut departe de ochii publicului, spune Choe Su-yong, fost ofițer în Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud.

Citând surse din nord, el a susținut că „aspectul fizic neatrăgător al băiatului pare să-l fi descurajat pe Kim să-și prezinte fiul în public”.

„Spre deosebire de tatăl său sau de sora lui, care este plinuță și bine hrănită, se spune că fiul lui Kim este palid și slab”, a spus el pentru Korea Times.

„Am auzit că fiul său nu seamănă deloc cu străbunicul său, Kim Il-sung”, susține spionul.

Pentru liderii nord-coreeni, o asemănare cu Kim Il-sung – fondatorul dolofan al națiunii – este considerată a fi un atribut obligatoriu.

Actualul lider a fost acuzat că își prezintă asemănarea cu Kim Il-sung, bunicul său, în încercarea de a-și consolida propria legitimitate.

Și s-ar putea să vină mai mulți lideri dolofani din Coreea de Nord – fiica „plinuță” a lui Kim Jong Un, Kim Ju-ae, a intrat în ochii publicului la sfârșitul anului 2022.

În schimb, nicio fotografie cunoscută cu fiul său „palid și subțire” nu a apărut încă. Dar experții cred că seamănă cu Kim Jong Un mai tânăr – care era slab în copilărie.

Au apărut câteva fotografii care îl arată pe tiranul Kim Jong-un înainte să ajungă la dimensiunea actuală. Michael Madden, fondatorul North Korea Leadership Watch, a declarat: „Când Kim Jong un era succesorul ereditar, era de fapt slab.

„Tatăl lui și mătușa lui i-au spus că trebuie să se îngrașă pentru a putea proiecta autoritatea. Astfel încât atunci când acele elite nord-coreene, în special acei generali bătrâni, îl văd pe acest tip de 27/28 de ani, să se simtă intimidați fizic de el”.

Madden - membru al Centrului Stimson din Washington DC – a spus că această preferință pentru liderii de talie mare are, de asemenea, o bază istorică.

„Există câteva concepte coreene despre modul în care ne prezentăm altor oameni și există o anumită idee despre atracție.

„Definiția a ceea ce este considerat atractiv și plăcut va diferi mult de ceea ce am vedea în vest.

„Când îl vedem pe Kim Jong Un, când îl vedem pe tatăl său – îl vedem pe bunicul său, nu? Obraji dolofani, nu? Roșii, zâmbet pe față.

„A fi slab și auster va aminti populației nord-coreene că aproape un milion de oameni au murit de foame la sfârșitul anilor 1990”.

NIS crede că Kim Jong Un are trei copii - fiul este cel mai mare, urmat de Kim Ju-ae și un copil de sex necunoscut.

Choe este de acord că cel mai mare este un băiat, dar crede că dictatorul are doar doi copii legitimi – acest fiu fără nume și Kim Ju-ae – plus doi copii născuți în afara căsătoriei.

Pentru Madden, întrebarea despre care copil ajunge în cele din urmă la putere este încă fără răspuns.

El a evidențiat exemplul lui Kim Jong-un, care nu a fost de la început succesorul sigur.

„Așa s-ar întâmpla cu un copil Kim palid și slab, dacă i se va spune să se îngrașă și să ia puțin soare. A funcționat pentru actualul lider. În schimb, Coreea de Nord are tradiție pentru a trece peste primul născut și a da conducerea unui frate mai mic.

Kim Jong-un a fost ales în locul fratelui său mai mare, Kim Jong-chul, pe care tatăl său l-a considerat „nu este bun pentru că este ca o fetiță”.

Și, deși Coreea de Nord nu a avut niciodată o femeie lider, Madden crede că acesta nu este neapărat un obstacol pentru Kim Ju-ae.

„Dacă Kim Jong-un decide că fiica lui va fi succesor ereditar... așa va fi. Ultima dată când am verificat, Coreea de Nord este o dictatură. Deci, când liderul spune să plecăm, plecăm, nu? Mult noroc să te ridici și să te opui atunci când se întâmplă asta“, spune Madden.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat