Surpriză în dosarul certificatelor de pensionare falsificate! Cine ar fi politicianul la care s-au găsit ștampilele

Surpriză în dosarul certificatelor de pensionare falsificate! Cine ar fi politicianul la care s-au găsit ștampilele

Un fost candidat la o primărie din București a ajuns să fie anchetat de poliție după ce a comis o serie de ilegalități care au prejudiciat statul cu aproape un milion de euro. Corneliu Ștefan este anchetat pentru că a falsificat documente pentru zeci de persoane, dezvăluie newsweek.ro .

Corneliu Ștefan, fost candidat din partea PRM la primăria sectorului 3 al Capitalei în 2020, este suspectat că a falsificat documente.

Zeci de persoane au primit astfel ilegal pensie anticipat.

Poliția a intrat pe fir și a spart rețeaua de infractori.

”La data de 3 aprilie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București,

au efectuat 46 de percheziții domiciliară la persoane bănuite că ar fi falsificat și ar fi pus la dispoziția mai multor persoane, certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obținerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii stagiului minim.

În cursul anului 2022, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că

ar fi fost falsificate și ar fi fost puse la dispoziția unui număr mare de persoane, certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obținerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii

stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fiind constituit un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București.

Astfel, din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, mai multe persoane, din municipiul București și din județele limitrofe, care doreau să se pensioneze, dar nu aveau vechimea

necesară, ar fi solicitat și ar fi obținut pensie publică, în baza unor certificate de încadrare în grad de handicap falsificate, invocând o prevedere legală ce oferă facilitatea pensionării anticipate persoanelor cu handicap.

Persoanele în cauză ar fi beneficiat de reducerea stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fraudând în acest fel bugetul asigurărilor de stat”, a transmis Poliția Română.

Peste 60 de români au certificate falsificate de rețeaua lui Corneliu Ștefan

Până în prezent, au fost identificate peste 60 de persoane care beneficiază, fără drept, de pensie publică de stat, valoarea cumulată a prejudiciului cauzat bugetului asigurărilor de stat fiind de peste 4.800.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, instrumente folosite la falsificarea docmentelor, sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, precum și medii de stocare a datelor.

Conform surselor newsweek.ro la Corneliu Ștefan au fost găsite ștampilele folosite pentru falsificarea documentelor.

Doritorii ajungeau la el prin recomandări.

65 de persoane vizate urmează a fi aduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, pentru continuarea cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, serviciilor de combatere a criminalității organizate Călărași, Ialomița, Teleorman, Dâmbovița și Giurgiu, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?