Surprizele din declarația de avere a Liei Savonea: Soțul judecătoarei a vândut în 2019 șase vile cu 2,5 milioane de lei

Surprizele din declarația de avere a Liei Savonea: Soțul judecătoarei a vândut în 2019 șase vile cu 2,5 milioane de lei

Fosta sefa a CSM, judecatorul Lia Savonea, a incasat in 2019 suma de 499.795 de lei, sub forma de indemnizatii si alte drepturi de serviciu, potrivit celei mai recente declaratii de avere postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Acestor venituri li se mai adauga decontul pentru transport- 452,65 de lei si drepturi salariale restante in valoare de 7.203 de lei.

Sotul acesteia, avocatul Mihai Savonea, a incasat suma de 12.000 de lei din asistenta juridica si reprezentare.

savonea Sursa: Declaratia de avere depusa la CSMPotrivit declaratiei de avere, Mihai Savonea a vandut, in 2019, sase imobile (parter+ etaj + teren) pe care a incasat circa 2,5 milioane de lei si 44.000 de euro.

savonea
 
Sursa: Declaratia de avere depusa la CSMProiectul ANI

In 2019, CSM a initiat un proiect de lege de modificare a Legii ANI, care ar face mai dificila verificarea averii magistratilor.

Tot atunci a aparut informatia potrivit careia Agentia Nationala de Integritate (ANI) face verificari privind averea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Lia Savonea, dupa ce in spatiul public au aparut informatii privind bunurile detinute de aceasta.

Lia Savonea are o avere de invidiat si detine impreuna cu sotul sau doua case de locuit, in Chiajna si Alba, doua masini, BMW si Volkswagen, si bijuterii in valoare de 14.000 de euro. La acestea se adauga si alte terenuri agricole sau intravilane in Ilfov si Alba.

Sotul Liei Savonea, avocatul Mihai Savonea, a vandut 7 imobile si doua masini, in perioada 2017-2018, pe care a obtinut aproximativ 600.000 de euro, scrie Ziare.com.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat