SURSE Liviu Popescu, propunerea USR PLUS la șefia Radioului Public/A lucrat la BBC România și TVR

SURSE Liviu Popescu, propunerea USR PLUS la șefia Radioului Public/A lucrat la BBC România și TVR

Propunerea USRPLUS la șefia Radioului Public este Liviu Popescu, fost producător BBC România și TVR, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

”Dacă este nevoie de experiența mea editorială și managerială pentru a aduce niște instituții media publice în prezent, știu, pot și vreau să fac acest lucru”, a declarat pentru G4Media.ro Liviu Popescu.

Cu o experiență de 17 ani în media, Popescu a fost producător BBC România la Londra între 1999 – 2002, după care a lucrat ca editor de știri la Prima TV, Realitatea și Televiziunea Publică. La TVR a fost timp de un an de zile redactor-șef, iar ulterior s-a ocupat de procesul de digitalizare a știrilor din televiziunea publică.

În prezent, Liviu Popescu (48 de ani) activează în mediul privat, având o firmă de consultanță în comunicare strategică.

USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la un acord final privind modul în care se vor face nominalizările pentru șefia TVR și a Radioului Public. La ședința de luni a coaliției, discuția despre conducerile televiziunii și radioului public a fost amânată.

Surse din radioul public, citate de Radio Europa Liberă, susțin că președintele PLUS, Dacian Cioloș, ar dori să-l impună în fruntea radioului pe Gabriel Basarabescu. Acesta este în prezent membru în Consiliul de Administrație din partea angajaților.

Gabriel Basarabescu a acuzat fosta conducere a SRR, propusă tot de PSD, de „cenzură, derapaje și presiuni”. La scurt timp după ce a realizat un interviu cu Dacian Cioloș, premier în funcție la acea dată, Basarabescu a fost criticat de fosta conducere a Radioului pentru durata materialului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...