SURSE Ce urmează dacă Bănilă refuză demisia cerută de Iohannis. Șeful DIICOT, criticat și de ministrul Birchall pentru gestionarea cazului Caracal

SURSE Ce urmează dacă Bănilă refuză demisia cerută de Iohannis. Șeful DIICOT, criticat și de ministrul Birchall pentru gestionarea cazului Caracal

Ministrul Justiției, Ana Birchall, l-a criticat vineri pe șeful DIICOT, Felix Bănilă, într-o discuție telefonică prilejuită de modul în care instituția a gestionat cazul de la Caracal, au declarat pentru G4Media.ro  surse politice. Birchall i-a reproșat lui Bănilă instrumentarea cazului, care a culminat cu refuzul mamei Luizei Melencu de a-i fi prelevate probe biologice.

Bănilă a fost luni ținta criticilor fără precedent din partea președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia pentru modul în care DIICOT a gestionat ancheta din cazul Caracal.

În cazul în care Felix Bănilă nu va demisiona, ministrul Justiției pregătește procedura de revocare din funcție prevăzută de lege, exact ca în cazurile Kovesi și Augustin Lazăr, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

De remarcat că Bănilă a fost extrem de prezent în media în ultimele zile, făcând turul televiziunilor în încercarea de a justifica modul în care DIICOT a anchetat cazul Caracal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...