SURSE Ce urmează dacă Bănilă refuză demisia cerută de Iohannis. Șeful DIICOT, criticat și de ministrul Birchall pentru gestionarea cazului Caracal

SURSE Ce urmează dacă Bănilă refuză demisia cerută de Iohannis. Șeful DIICOT, criticat și de ministrul Birchall pentru gestionarea cazului Caracal

Ministrul Justiției, Ana Birchall, l-a criticat vineri pe șeful DIICOT, Felix Bănilă, într-o discuție telefonică prilejuită de modul în care instituția a gestionat cazul de la Caracal, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Birchall i-a reproșat lui Bănilă instrumentarea cazului, care a culminat cu refuzul mamei Luizei Melencu de a-i fi prelevate probe biologice.

Bănilă a fost luni ținta criticilor fără precedent din partea președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia pentru modul în care DIICOT a gestionat ancheta din cazul Caracal.

În cazul în care Felix Bănilă nu va demisiona, ministrul Justiției pregătește procedura de revocare din funcție prevăzută de lege, exact ca în cazurile Kovesi și Augustin Lazăr, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

De remarcat că Bănilă a fost extrem de prezent în media în ultimele zile, făcând turul televiziunilor în încercarea de a justifica modul în care DIICOT a anchetat cazul Caracal.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 O dare în gât profi...

4 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…