SURSE De ce a luat-o razna Infractorul în ultimele zile. Amănunte de culise

SURSE De ce a luat-o razna Infractorul în ultimele zile. Amănunte de culise

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a remarcat printr-o agresivitate neobișnuită în raport cu jurnaliștii la ultimele ieșiri publice, dar și în relația cu președintele Klaus Iohannis, întrebându-i public pe ministrul finanțelor și pe șeful ANAF ”dacă au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl preşedinte”. Surse politice au explicat pentru  G4Media.ro că nervozitatea lui Liviu Dragnea se explică prin faptul că premierul Viorica Dăncilă nu i-a rezolvat problemele din justiție dezincriminând abuzul în serviciu prin Ordonanță de Urgență, așa cum și-ar fi dorit de la bun început.

Amintim că atât ministrul justiției, Tudorel Toader, cât și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-au pronunțat public împtriva modificărilor la Coduri prin OUG sau prin asumarea răspunderii, moment în care Liviu Dragnea a accelerat procedurile parlamentare.

Un alt motiv de nemulțumire al liderului PSD este divergența cu liderul ALDE pe tema suspendării președintelui Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu a lăsat mereu să se înțeleagă că nu susține planul suspendării, avansat public de mai mulți lideri PSD. “Suspendarea nu este o acţiune pe care o iei ca şi când ai un vot la legea privind circulaţia bicicletelor pe trotuarele de la periferie”, declara liderul ALDE pe data de 15 iunie.

Din toate aceste motive, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl amenință pe Tăriceanu că-i va desființa grupul ALDE de la Senat, format din în acest moment din 13 membri, după ce a fost întârit în ultimele săptămâni printr-o serie de transferuri, au mai declarat surse din coaliție pentru G4Media.ro . Potrivit regulilor, grupul de la Senat nu mai poate funcționa dacă scade sub șapte, iar Dragnea l-ar fi putut dizolva dacă racola la PSD doi-trei parlamentari ALDE. O altă metodă prin care încearcă să-l determine pe Tăriceanu să-i susține planurile este amenințarea că-l va schimba de la șefia Senatului, au mai declarat pentru G4Media surse din coaliție de guvernare.

Dragnea ar putea să-l schimbe pe liderul ALDE din funcția de președinte al Senatului în orice moment, având în vedere că PSD deține majoritatea absolută în această cameră – 70 de senatori – după ce a racolat zilele trecute doi parlamentari, unul de la PMP și altul de la PNL.

Este un plan mai vechi, pus în mișcare după ce Tăriceanu a dat semne că vrea să candideze la președinție ”indiferent de formulă”, iar semnele tensiunilor crescânde dintre cei doi s-a văzut și în urmă cu o săptămână. G4Media.ro a dezvăluit pe 28 iunie că sondajul Sociopol, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, apare la capitolul încredere cu doar două puncte procentuale în urma lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost comandat de liderul PSD și reprezintă o declarație de război la adresa liderului ALDE.

Un alt motiv de nervozitate pentru liderul PSD este avansarea anchetei penale în dosarul penal deschis la DIICOT după plângerea penală făcută de liderul PNL, Ludovic Orban. Procurorii au anunțat că încep urmărirea penală in rem, adică împotriva faptelor, iar dacă procurorii vor extinde urmărirea penală in personamși s-ar ajunge la acuzarea oficială a premierului Dăncilă, președintele Iohannis ar putea să decidă suspendarea ei din funcție.

La acestea se adaugă și problemele penale ale liderului PSD, acuzat în dosarul Tel Drum de constituire a unui grup infracțional organizat și fraudare a fondurilor europene. Dragnea a fost pus sub acuzare în acest dosar în noiembrie 2017, fiind foarte posibil ca și în acest dosar procurorii să se apropie de finalizarea anchetei și de trimiterea în judecată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia