SURSE Dragnea vrea să convoace ședința CEX pentru luni, când are termen și la Supremă. Marian Neacșu, pe lista excluderilor din partid

SURSE Dragnea vrea să convoace ședința CEX pentru luni, când are termen și la Supremă. Marian Neacșu, pe lista excluderilor din partid

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar intenționa să convoace o ședință a Comitetului Executiv (CEX) pentru ziua de luni, 5 octombrie, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. De notat că tot luni este programat al doilea termen la completul de cinci de la Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive, în care Dragnea a fost condamnat la 3 ani jumate de închisoare cu executare.

Potrivit surselor G4Media.ro, Dragnea vrea să pună în discuție în primul rând excluderea secretarului general al partidului, Marian Neacșu. Nu este clar dacă pe lista excluderilor vor figura și alți puciști. Potrivit altor surse, Dragnea intenționează să convoace chiar două ședințe CEX, una politică și alta dedicată remanierii guvernamentale. O decizie oficială ar urma să fie anunțată după ședința coaliției care va avea loc vineri.

De notat că premierul Dăncilă va lipsi din țară începând de vineri până pe data de 8 noiembrie.

Potrivit statutului PSD, ”Comitetul Executiv Naţional are următoarele atribuţii: hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu 2/3 din voturile membrilor săi, sancționarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD și validează cu 2/3 din voturile membrilor prezenți hotărârile forurilor/organelor ierahic inferioare care au decis exculderea din partid a unui membru din Comitetul Executiv Județean/de sector”.

Din CEX fac parte aproximativ 67 de lideri de filială și vicepreședinți ai partidului. Dragnea controlează acest organism prin intermediul liderilor interimari (peste 20 la număr) al căror mandat depinde de președintele partidului.

Amintim că Neacșu a admis că face parte din așa numitul comitet de inițiativă care dorește schimbarea lui Liviu Dragnea de la vârful PSD.

”Scrisoarea deschisă dată publicităţii de trei lideri social-democraţi (Adrian Țuțuianu, Paul Stănescu, Gabriela Firea) conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă”, a declarat pe data de 19 septembrie secretarul general al PSD, Marian Neacşu. El a mai spus că este membru al comitetului de inițiativă pentru debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului.

“Am citit cu atenţie declaraţia comună a colegilor noştri şi am constatat că sunt enunţate o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial şi democratic de luare a deciziilor în partid şi, mai ales, celei de asigurare a continuităţii şi mai ales a coerenţei guvernării. În calitate de secretar general, propun ca în perioada imediat următoare acest document să fie analizat de toate organizaţiile partidului şi dezbătut în cadrul Comitetelor Executive Judeţene, astfel încât preşedinţii de organizaţii să participe la Comitetul Executiv Naţional cu un mandat clar din partea membrilor de partid. În felul acesta vom păstra şi unitatea partidului şi guvernarea şi vom putea să privim cu încredere către alegerile de anul viitor”, a subliniat Marian Neacşu, într-o declaraţie transmisă AGERPRES.

Întrebat ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, dacă face parte din comitetul de inițiativă care dorește schimbarea lui Dragnea de la șefia PSD, Neacșu a răspus: ”Da!”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…