SURSE Guvernul este BLOCAT! Foștii miniștri ALDE nu și-au delegat atribuțiile către secretarii de stat! Dăncilă delirează la Mamaia!

SURSE Guvernul este BLOCAT! Foștii miniștri ALDE nu și-au delegat atribuțiile către secretarii de stat! Dăncilă delirează la Mamaia!

SURSE Guvernul este BLOCAT! Foștii miniștri ALDE nu și-au delegat atribuțiile către secretarii de stat! Dăncilă delirează la Mamaia! Potrivit surselor obținute de Antena 3, Guvernul este în blocaj total după ce preşedintele a semnat demisiile miniştrilor ALDE. De remarcat: președintele a semnat DOAR decretele prin care a luat act de demisii, NU și interimatele propuse de Dăncilă!

Ședința de săptămâna viitoare a executivului ar fi imposibil de ținut pentru că o parte dintre demisionari nu și-au delegat atribuțiile.

Este nevoie ca președintele să semneze interimatele propuse de premier pentru ca ședința să fie convocată.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele în urma cărora cei trei miniștri ALDE pleacă din guvern. E vorba despre Graţiela Gavrilescu (viceprim-ministru, ministrul mediului), Anton Anton (ministrul energiei) și Viorel Ilie (ministrul pentru relația cu Parlamentul).

Reamintim că cel de-al patrulea ministru din ALDE, Ramona Mănescu (Externe), a refuzat să demisioneze din executiv, motiv pentru care a fost exclusă din ALDE.

Odată cu formalizarea plecării miniștrilor ALDE din guvern, premierul Dăncilă e obligată de Constituție să meargă în fața Parlamentului în maximum 45 de zile pentru un vot privind remanierea provocată de schimbarea compoziției politice a executivului.

 Președintele Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...