SURSE Întâlnire de taină Iohannis-Tăriceanu la Bruxelles? Scenariul care a început să circule

SURSE Întâlnire de taină Iohannis-Tăriceanu la Bruxelles? Scenariul care a început să circule

Întâlnire de taină Iohannis-Tăriceanu la Bruxelles? Scenariul care a început să circule. Primii doi oameni în stat se vor afla astăzi la Bruxelles. Președintele Iohannis participă azi și mâine la reuniunea Consiliului European, Tăriceanu se întâlnește cu  prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ce se știe însă mai puțin este faptul că întâlnirea Tăriceanu-Timmermans a venit brusc, la cererea șefului Senatului, imediat după condamnarea lui Dragnea. Și ce se știe și mai puțin, dar care a început să circule ca un scenariu în perioada de dinaintea moțiunii de cenzură, este că între Iohannis și Tăriceanu s-ar fi deschis punți de comunicare menite să construiască o nouă majoritate parlamentară în toamna acestui an.

Surse bine informate nu exclud o întâlnire a celor doi la Bruxelles, departe de ochii și timpanele lui Dragnea. O întâlnire menită mai degrabă să netezească asperitățile legate de tema legilor pe Justiție asupra cărora cei doi au viziuni divergente. De aceea, spun sursele noastre, nu este întâmplătoare întâlnirea lui Timmermans cu Tăriceanu, primul jucând mai degrabă rolul de mediator.

Și, ca să vorbim până la capăt despre scenariul care a început să circule, și care este văzut deja la originea stopării atât a suspendării președintelui, cât și adoptării de OUG pe Codul Penal de către proasta din fruntea Guvernului, trebuie să vă spunem că Tăriceanu ar urma să fie, din toamnă, noul premier. Dar și premierul cu care va merge de mână, în alegeri, candidatul Klaus Iohannis.

Precizăm că acesta este doar un scenariu care a început să circule de aproape două săptămâni...

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache