Surse judiciare: Administratorul firmei care executa lucrările la internatul unde a murit un elev a fost reținut pentru ucidere și vătămare corporală din culpă

Surse judiciare: Administratorul firmei care executa lucrările la internatul unde a murit un elev a fost reținut pentru ucidere și vătămare corporală din culpă

Laszlo Szilveszter Sandor (administrator și acționar unic al SC Lareno - Fa SRL- firma executantă a proiectului) a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă și vătămare din culpă, urmând a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventiva.

Foto: Inquam Photos

Surse judiciare susțin că Laszlo Szilveszter Sandor ar fi coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu ar fi respectat cotele prevăzute în proiect.

Sursele Adevărul arată că acesta ar fi cerut angajaților să sape până în partea de jos a fundației (peste 2 m), deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maximum 1,10 metri față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

Luni după-amiază, în jurul orei 16.00, unul dintre pereții exteriori ai internatului de la Odorheiu Secuiesc se prăbușește peste copiii care se aflau în acel moment în camere. În doar cinci secunde, o parte din fațada imobilului se transformă pur și simplu într-un morman de moloz și trage după ea podeaua etajului unu, dar și bucăți din acoperiș. Patru elevi care se aflau în acel moment în dormitoare sunt îngropați de vii sub dărâmături. Este vorba despre trei fete și un băiat. Elevele au fost primele scoase de sub ruine, din fericire în viață.

Băiatul, David, însă nu a avut nicio șansă. A fost găsit ultimul, după două ore și jumătate de căutări. Avea doar 17 ani și până mai ieri se gândea la petrecerea pe care urma s-o dea de ziua lui. Pe 25 decembrie el ar fi devenit major.

Tragedia care a avut loc la internatul Liceului „Tamasi Aron“ din Odorheiu Secuiesc a declanșat o serie întreagă de anchete, despre care nu știe nimeni când și cum se vor finaliza. Cert este că internatul care aparține Bisericii Romano-Catolice și care găzduia 97 de elevi se afla într-un imobil care nu era încadrat în nicio categorie de risc seismic pentru că nu a fost expertizat niciodată, deși a fost construit în anul 1910. Imobilul ar fi urmat să suporte o reabilitare abia în 2024, cu fonduri oferite de Guvernul de la Budapesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?