SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB: „Vă bateţi joc de noi?”

SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB: „Vă bateţi joc de noi?”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, i-a cerut lui Răzvan Niţu, directorul economic al ALPAB, să iasă din sala de şedinţă unde se discuta bugetul pe 2021, după ce l-a întrebat ce preţ are o bancă, iar acesta i-a răspuns că 5.000 de lei. Mai mult, a precizat că Bucureştiul ar avea nevoie de 3.000 de bănci. „Vă bateţi joc de noi?”, l-a întrebat Nicuşor Dan, potrivit unor surse politice. Niţu a fost adus în administraţia Capitalei de Gabriela Firea, scrie Adevărul .

Discuţiile referitoare la bugetul Capitalei pentru 2021 au dus şi la momente tensionate. Când s-a vorbit de achiziţii, Nicuşor Dan l-a întrebat pe directorul economic al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Răzvan Niţu, cât costă o bancă în general. Răspunsul venit a fost că 5.000 de lei, iar în Bucureşti ar fi nevoie de 3.000 de bănci, au precizat surse din participante la şedinţă pentru Adevărul. „Vă bateţi joc de noi? Vă rog să părăsiţi sala în acest moment”, i-a cerut Nicuşor Dan lui Niţu.

Prin urmare, suma solicitată de Niţu, persoană adusă în Primăria Capitalei de Gabriela Firea, pentru bănci, era de 15 milioane de lei, în condiţiile în care instituţia încearcă să facă economii. 

În 2016, Răzvan Niţu a fost numit şef al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Ulterior, a fost ales administrator special al RADET, în vara lui 2017. În anii următori, surse politice susţin că Niţu a mai trecut pe la companii din subordinea Primăria Capitalei, cum sunt Iluminatul Public, unde a fost director executiv, dar şi la ALPAB, unde e director economic.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa