SURSE Numire oarecum surprinzătoare în fruntea CNAS

SURSE Numire oarecum surprinzătoare în fruntea CNAS

Medicul de familie Valeria Herdea ar fi fost propusă pentru a prelua funcția de președinte al CNAS, după ce Andrei Baciu și-a dat demisia, potrivit surselor dcnews.ro . Valeria Herdea ar fi propunerea PNL la șefia CNAS.

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a semnat, miercuri, decizia de revocare din funcţia de preşedinte al CNAS a lui Andrei Baciu, după ce acesta și-a prezentat demisia şi l-a numit pe Cristian Georgică Celea să asigure interimatul. Celea a fost numit președinte interimar al CNAS la propunerea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, până când va fi desemnat un preşedinte. Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă şi fost şef al CNAS în timpul mandatului lui Adrian Năstase, a fost numit în Consiliul de Administraţiei al CNAS în luna ianuarie.

Cine este Valeria Herdea

Valeria Herdea este medic primar de medicină de familie cu profil pediatrie și instructor formator. Totodată, ea este vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România - Departamentul Economico-Social și de Asigurări de Sănătate, dar și membru al Comitetului Național de Coordonare al Activităților de Vaccinare (CNCAV).

Anterior, ea a deținut și alte funcții precum: președinte Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) și vice-președinte Asociația Română de Educație în Hipertensiune (ARE-HTA). Totodată, Valeria Herdea este membru ESPID, membru al Societății Române Boli Infecțioase Pediatrice, membru în Consiliul Colegiului Medicilor București, dar și membru în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor București, potrivit CV-ului său . Ea a absolvit Facultatea de Pediatrie a Universității de Medicină şi Farmacie din Tg. Mureş.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”