SURSE Plângere penală împotriva lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după slujba de Bobotează

SURSE Plângere penală împotriva lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după slujba de Bobotează

O plângere penală a fost depusă pe numele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, după slujba de Bobotează la care au participat mii de oameni, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro .

Potrivit acestora, ÎPS Teodosie este acuzat în plângere de zădărnicirea combaterii bolilor, iar sesizarea a fost depusă de un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Ancheta va fi coordonată de Parchetul Curții de Apel Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului, a organizat marți o slujbă de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Imaginile transmise de Radio Dobrogea arată că în timpul slujbei enoriașii nu au respectat distanța de minimum doi metri, regula stabilită de autorități printr-un ordin valabil pe durata stării de alertă. În plus, niciunul dintre preoții care au oficiat slujba de la Constanța nu a purtat mască, așa cum cere același ordin comun (1.103 din 2020) al ministrului Internelor și ministrului Sănătății.

După slujba din interior, Teodosie a plecat spre Portul Tomis pentru a împărți credincioșilor apă sfințită. În port au fost circa 3.000 de persoane, care s-au înghesuit și nu au respectat distanța fizică de 2 metri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...