Surse: PNL, USR-PLUS și PMP se îndreaptă spre o mare coaliție la București, la locale

Surse: PNL, USR-PLUS și PMP se îndreaptă spre o mare coaliție la București, la locale

Surse politice au declarat pentru Newsweek România că PNL, USR-PLUS și PMP sunt foarte aproape de un acord pentru a susține candidați comuni în București, atât la Primăria Generală, cât și la sectoare.

 Susținerea lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general este acceptată de toate formațiunile, problemele sunt la sectoare și la selectarea viitorilor viceprimari. 

La sectorul 1 este aproape certă candidatura lui Clotilde Armand (USR), iar la sectorul 6 va candida Ciprian Ciucu (PNL). 

La sectorul 4, PNL va decide contracandidatul lui Daniel Băluță, dar nu a stabilit un nume.

USR-PLUS cer să aibă un cuvânt de spus, pentru ca persoana pe care o vor susține să nu aibă probleme de integritate. De exemplu, atât USR-PLUS, cât și lideri ai PNL, se opun ca Cristian Dan Popescu, viceprimarul PNL al sectorului 2, să candideze, datorită afacerilor pe care le-ar avea cu administrația locală. 

La sectorul 3, viitoarea coaliție se așteaptă la cele mai mari probleme, datorită faptului că primarul Robert Negoiță are, potrivit sondajelor, o intenție de vot de peste 50%.

Totuși, potrivit surselor din viitoarea coaliție, este posibil să se creeze un val de schimbare în București care să-l tragă în jos și pe actualul primar al sectorului 3. Este posibil ca PNL și USR-PLUS să accepte ca PMP să stabilească în acest sector viitorul candidat, în persoana lui Mihail Neamțu, care are și cea mai mare notorietate față de alți potențiali candidați din USR sau din PNL. 

Deocamdată însă discuțiile sunt în plină desfășurare. Alegerile locale se vor desfășura cel mai probabil pe 27 septembrie, PSD și PNL susținând această variantă. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia