SURSE Procurorii DNA intră masiv în familia lui Dragnea! Bombonica s-a jurat că dacă băiatul pățește ceva, la ce știe, îl bagă-n pușcărie pe viață!

SURSE Procurorii DNA intră masiv în familia lui Dragnea! Bombonica s-a jurat că dacă băiatul pățește ceva, la ce știe, îl bagă-n pușcărie pe viață!

Procurorii DNA intră masiv în familia lui Dragnea! Bombonica s-a jurat că dacă băiatul pățește ceva, la ce știe, îl bagă-n pușcărie pe viață! E scandal mare în, să-i zicem așa, familia lărgită a lui Dragnea! Zvonul că procurorii le vor bate în curând la ușă băiatului, fostei soții, dar și unui fost cumnat și unui nepot a provocat un adevărat uragan. Și cea mai pornită este fosta soție, Bombonica Prodana. Care, când a auzit că băiatul lor, Valentin, ar putea fi săltat de procurori în curând, în urma matrapazlâcurilor în care a intrat băgat de tatăl său, a luat foc!

Bombonica, spun sursele noastre din anturajul rudelor acesteia din Giuvărăști, județul Olt, l-a amenințat pe Dragnea că dacă Valentin va fi pus sub acuzare, sau și mai grav, reținut, ea cu mâna ei o să-l înfunde, să facă pușcărie pe viață!

Aceleași surse mai spun că procurorii îl vizează și pe un fost cumnat al lui Dragnea, dar și pe un nepot din partea fratelui.

Fiul lui Liviu Dragnea este menționat în rechizitoriul trimis de procurorii DNA la instanță în dosarul în care compania Tel Drum și administratorii săi sunt acuzați de fraudarea fondurilor europene. Valentin Ștefan Dragnea este menționat ca proprietarul unor firme față de care s-a disjuns un nou dosar.

Societatea Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, informeaza DNA în decembrie 2017. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi SC WFA Impex SRL, persoană juridică, dar şi Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA, fiecare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

 În finalul rechizitoriul, procurorii DNA anunță formarea unui nou dosar de fraudă cu fonduri europene, în care sunt vizare și două firme deținute de fiul liderului PSD.

„Raportat la activitatea derulată în cadrul proiectului ”Achiziție stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC Tel Drum SA cod SMIS 56873” conform contractului de finanțare nr. 5IM/063/14.09.2015 de numiții Dan Bărbieru și Gabriel Putineanu, se reține că există suspiciunea rezonabilă că aceștia au ajutat în mod direct la comiterea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prev și ped de art. 181 alin. (1) și (3) din Legea nr. 78/2000, prin facilitarea întocmirii documentelor cu caracter nereal, fiind persoanele care au avut în mod direct activități cu inculpații și cu Autoritatea de Management, cunoscând caracterul nelegal al activității. De asemenea, din probele administrate în cauză a reieșit că există suspiciunea rezonabilă că Dan Bărbieru și Putineanu Gabriel au oferit ajutor material reprezentanților Tel Drum SA, WFA Impex SRL, Zooveg 2010, Agrotrust și Romcip și cu ocazia implementării și derulării altor proiecte cu privire la care există indicii de fraudă, motiv pentru care în cauză se va dispune disjungerea, formarea unui nou dosar și continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prev și ped de art 48 alin. (1) C. pen. rap la art. 181 alin. (1) și (3) din Legea nr. 78/2000”, se arată în rechizitoriul dosarului Tel Drum 1.

Tot în rechizitoriul dosarului Tel Drum 1 se menționează și faptul că fiul lui Liviu Dragnea deține firmele Zooveg 2010 și Romcip, cele două fiind printre principalii parteneri de afaceri ai firmelor trimise în judecată.

„În ceea ce privește caracterul de operator economic independent al Ofertantului față de Beneficiar, analizând situația fiscală a ofertantului câștigător se constată că livrările efectuate de WFA Impex SRL sunt fie către instituții publice, fie, în proporție de peste 30%, către Tel Drum SA, Romcip SA și Gransiloz SA, firme care sunt controlate de același grup de persoane. În situația în care livrările sunt către instituții publice, la momentul participării la licitație WFA Impex SRL are ca terț susținător Tel Drum SA sau subcontractează lucrările către această societate, iar în perioada de executare Tel Drum SA este principalul furnizor de materiale, inclusiv mixtură asfaltică.

Gransiloz este deținută de Zooveg 2010 care la rândul său este deținută în proporție de 71% de Dragnea Valentin Ștefan, în proporție de 20% de Putineanu Gabriel și în proporție de 9% de Dragne Ilie Liviu.Administratorul Tel Drum SA, numitul Petre Pitiș, a deținut 98,02% din Zooveg 2010 SRL și 19% din Gransiloz. Tot în societatea Zooveg 2010 a mai deținut 39,71% societatea Ludikon System SRL care, ulterior mutării sediului social în Alexandria, județul Teleorman, a fost redenumită S^P Investment Management.

S^P Investment Management SRL este, la rândul său, deținută în proporție de 90% de Dragnea Valentin Ștefan și în proporție de 10% de Dragne Ilie Liviu, proporțiile fiind păstrate de cei doi și în cazul societății Trident 51.

S^P Investment Management SRL deține 1% din Interfrigo Logistics, societate care mai are ca asociați pe numitul Barcaru Dan-Liviu, fratele numitei Pitiș Dana Mihaela, cu o cotă de 89%, precum și pe numitul Mocanu Ion Daniel. Interfrigo Logistics a avut, anterior, ca asociat și administrator și pe numitul Neagoe Daniel, unul dintre administratorii Agroboian Cooperativa Agricola.

Societatea Interfrigo Logistics are sediul social la aceeași adresă, respectiv municipiul Pitești, str. Dârzu, nr. 8, județ Argeș, la care are sediul declarat societatea Sloane Coffee Roastery - în corpul C2 Sloane Coffee Roastery și în corpul C3 Interfrigo Logistics-, societate înființată de Pitiș Petre și Pitiș Teodora și administrată, pentru o perioadă, de Mocanu Ion Daniel. Pitiș Petre a mai deținut calitatea de asociat sau administrator în societatea Construct CIV SRL și în societatea TAC.

S^P Investment Management SRL a mai deținut 99,84% din societatea ROMCIP, societatea schimbându-și numele în Ferma Salcia SA, în această societate fiind anterior asociat și administrator și Pitiș Petre, cu o cotă de 99,32%, iar în prezent fiind deținută în proporție de 90% de Dragnea Valentin Ștefan și în proporție de 10% de Dragne Ilie Liviu, care are și funcția de administrator”, se mai arată în rechizitoriul DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina