Vineri seară, polițiștii, împreună cu jandarmii cu reprezentanți ai ANSVSA și două ministere au controlat mai multe localuri, pentru a verifica dacă acestea respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național, scrie G4Media .

În total, au fost verificați 4.060 de operatori economici, 243 de operatori de transport persoane, 7.693 de locații obiective de interes (cum ar fi restaurante/terase autoservire/fastfood-uri etc.) și 54.104 persoane. În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 760.280 de lei .

Printre cei amendați se numără și adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, pentru că petrecea împreună cu peste 20 de persoane într-un restaurante din centrul vechi, au declarat surse judiciare pentru G4Media. În prezent, Gavriș este cercetat disciplinar de superiori.

Comunicatul Poliției Române

”Conducerea Poliției Române a analizat situația înregistrată în urma constatării polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei, la un restaurant din Centrul Vechi, unde au fost depistate, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am anunțat și cu alte ocazii, continuăm activitatea în interesul persoanei, al comunității, exclusiv pe baza și în executarea legii și nu tolerăm nicio încălcare a prevederilor legale, indiferent de calitatea persoanei”, transmit autoritățile.