SURSE Serviciile, aviz „CATEGORIC NEGATIV”! Probleme suplimentare cu Akram Shhaideh: frații lui au legături cu regimul Assad!

SURSE Serviciile, aviz „CATEGORIC NEGATIV”! Probleme suplimentare cu Akram Shhaideh: frații lui au legături cu regimul Assad!

Pe langa faptul ca sotul lui Sevil Shhaideh, Akram Shhaideh, a ocupat functii guvernamentale in regimul Assad, si fratii lui au legaturi cu regimul de la Damasc iar acest lucru pare sa fi contat in decizia de respingere a propunerii PSD, au declarat pentru HotNews.ro  surse apropiate Palatului Cotroceni. Potrivit acestora, avizul serviciilor de informatii ar fi fost “categoric negativ” si a vizat inclusiv activitatea fratilor lui Akram Shhaideh.

Potrivit surselor HotNews.ro, presedintele Iohannis le-a comunicat inainte de a iesi public lui Liviu Dragnea si Sevil Shhaideh motivele respingerii.

Propunerea de prim-ministru a lui Liviu Dragnea poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria, a dezvaluit RiseProject saptamana trecuta. Potrivit sursei citate, Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război. Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, de origine siriană, transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și critică atât rebelii, cât și liderii arabi și vestici care susțin opoziția siriană.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca nu accepta propunerea facuta de PSD si ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie nominalizata ca premier. Iohannis a cerut coalitiei PSD - ALDE sa faca o noua nominalizare. Intr-o declaratie de presa extrem de scurta, Iohannis nu a dat nici un motiv pentru care a respins propunerea, spunand doar ca "am cantarit cu grija argumentele pro si contra".



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia