Surse: Statele Unite vor extinde instruirea armatei taiwaneze

Surse: Statele Unite vor extinde instruirea armatei taiwaneze

Statele Unite se pregătesc să suplimenteze numărul militarilor care ajută la instruirea forţelor armate taiwaneze, au declarat joi doi oficiali americani într-un context de tensiuni crescute între Washington şi Beijing, transmite Reuters, potrivit Agerpres .

Militari taiwanezi în timpul unui antrenament FOTO EPA-EFE

Reuters a relatat în 2021 că un număr mic de forţe americane de operaţiuni speciale efectuează prin rotaţie în Taiwan misiuni temporare de instruire a forţelor locale.

Potrivit oficialilor citaţi de Reuters sub rezerva anonimatului, se aşteaptă ca Pentagonul să crească acest număr în lunile următoare.

Unul dintre oficiali a spus că numărul exact al militarilor suplimentari nu este clar, însă măsura nu este legată de tensiunile recente asociate cu doborârea unui balon spion chinez care a zburat deasupra Statelor Unite.

„Nu avem un comentariu despre operaţiuni precise, angajamente sau instruire, dar aş sublinia că sprijinul nostru şi relaţia de apărare cu Taiwanul rămân aliniate împotriva ameninţării actuale reprezentate de Republica Populară Chineză”, a afirmat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Întrebat vineri în legătură cu acest subiect, ministrul taiwanez al Apărării Chiu Kuo-cheng a declarat că „nu ştie” sursa informaţiilor despre extinderea instruirii.

Taiwanul şi Statele Unite au numeroase interacţiuni militare, a adăugat el, refuzând să facă alte comentarii.

Principala agenție de știri din Taiwan a scris în această săptămână că un batalion de aproximativ 500 de soldaţi va merge în Statele Unite în acest an pentru instruire.

Ministrul Chu a confirmat indirect acestă știre. Instruirea va fi mai tactică decât în trecut, a subliniat el, fără a oferi detalii despre numărul soldaților.

Statele Unite sunt cel mai mare furnizor de arme al Taiwanului şi i-au oferit mult timp un anumit nivel de instruire în folosirea de sisteme de armament, dar şi consiliere detaliată în ce priveşte întărirea armatei sale împotriva unei invazii a armatei chineze, notează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...