SURSE Tensiuni în Coaliție/Dragnea vrea vrea să-l SCHIMBE pe Tăriceanu de la șefia Senatului cu Ș.Nicolae! Amănunte INCENDIARE!

SURSE Tensiuni în Coaliție/Dragnea vrea vrea să-l SCHIMBE pe Tăriceanu de la șefia Senatului cu Ș.Nicolae! Amănunte INCENDIARE!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este tot mai deranjat de ambițiile politice al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care dorește să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor “indiferent de formula”, au declarat pentru  G4Media.ro surse din coaliție. Potrivit acestora, Dragnea ar fi dispus să meargă până la schimbarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului pentru a-i tempera liderului ALDE ambițiile prezidențiale. Atacul la funcția de președinte al Senatului ar fi planificat pentru sesiunea parlamentară din toamnă, urmând că Tăriceanu să fie înlocuit cu Șerban Nicolae.

“Dragnea se teme că Tăriceanu ar putea schimbă tabăra și dorește să-l pună la colț”, au mai explicat sursele citate. Un alt motiv de tensiuni între cei doi este diferență tot mai mare din sondajele de opinie. Prăpastia este semnalată chiar de ALDE, care a defilat cu un sondaj de opinie realizat de Avangade(patronat de Marius Pieleanu).

ALDE Dolj a prezentat miercuri rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în perioada 1-19 martie pe un eșantion de 1.000 de persoane cu privire la intenția de vot în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019. Potrivit GDS, intrebările au fost adresate telefonic, marja de eroare a fiind de 3%. Cetătenii intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE și PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor.

Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria