SURSE Tensiuni între Carmen Dan și Dragnea din cauza desecretizării documentelor legate de mitingul din 10 august. Ministrul de Interne a amenințat cu demisia

SURSE Tensiuni între Carmen Dan și Dragnea din cauza desecretizării documentelor legate de mitingul din 10 august. Ministrul de Interne a amenințat cu demisia

SURSE Tensiuni între Carmen Dan și Dragnea din cauza desecretizării documentelor legate de mitingul din 10 august. Ministrul de Interne a amenințat cu demisia. Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută din cauza deciziei ministerului de a desecretiza mare parte din documentele interne legate de acțiunea forțelor de ordine la mitingul din 10 august, au declarat pentru  G4Media.ro surse din partid.

Mai mult, ministrul Carmen Dan a amenințat cu demisia din funcție după tensionarea relațiilor cu Liviu Dragnea, potrivit surselor citate. Demisia nu a fost însă înregistrată la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

UPDATE Ora 11.44: Ministrul Carmen Dan a declarat pentru G4Media.ro că ”nu am discutat niciodată cu președintele Liviu Dragnea despre acțiunea Ministerului de Interne la mitingul din 10 august și nu există tensiuni pe acest subiect. Nu mi-am depus demisia”.

Reamintim că șapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost declasificate, inclusiv raportul referitor la intervenția forțelor de ordine pentru reprimarea manifestației, potrivit unor surse din Ministerul de Interne citate de Revista 22.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea a avut cu patru zile înainte de protest scenariul diversiunilor. Un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, spun surse din Jandarmerie. Cel care ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate ar fi fostul SPP-ist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat.

Liviu Dragnea a fost audiat, vineri 14 septembrie, la Parchetul General, Secția Militară, în dosarul violențelor comise de forțele de ordine la mitingul din 10 august. Audierea președintelui PSD a reprezentat pentru mulți o surpriză, în contextul în care acesta a declarat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu evenimentele. Pe de altă parte, președintele PSD a declarat că pe 10 august a avut loc o „tentativă de lovitură de stat” eșuată și că „protestele au fost finanțate din străinătate”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa în septembrie 2018 că Parchetul a solicitat declasificarea raportului ce priveşte evenimentele de la protest, o comisie din Ministerul de Interne analizând cererea Parchetului General.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...