SURSE Traian Berbeceanu este în cărți pentru funcția de prefect al Capitalei

SURSE Traian Berbeceanu este în cărți pentru funcția de prefect al Capitalei

Premierul Ludovic Orban a decis ca la următoarea şedinţă de Guvern, care ar putea avea loc miercuri sau joi, să îl demită pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, au declarat pentru G4Media.ro surse din Executiv.

Traian Berbeceanu, actualul șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, ar putea să îl înlocuiască pe Cojanu, mai spun sursele.

Gheorghe Cojanu a declarat, duminică, la Digi24, că nu cunoaşte datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, despre situația la zi a epidemiei de coronavirus din Capitală, deoarece a fost la cumpărături.

Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, a fost numit la finalul anului trecut șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Fostul polițist a devenit cunoscut după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...