SURSE: USR și PLUS vor anunța un candidat comun pentru Primăria București în 2020. Vlad Voiculescu și Roxana Wring vor concura pentru nominalizare

SURSE: USR și PLUS vor anunța un candidat comun pentru Primăria București în 2020. Vlad Voiculescu și Roxana Wring vor concura pentru nominalizare

USR și PLUS au decis să meargă la alegerile locale din București cu un candidat comun și vor face astăzi anunțul oficial, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide. În competiția internă pentru desemnarea candidatului comun vor participa, cel mai probabil, Vlad Voiculescu (PLUS) și Roxana Wring (USR), care conduc organizațiile de București ale celor două partide, anunță G4Media .

 
De altfel, Dan Barna, președintele USR, anunțase încă de vineri că obiectivul Alianței USR PLUS e să aibă candidați comuni la alegerile prezidențiale, parlamentare și locale: Obiectivul acestei alianțe este ca într-un an și jumătate să dea președintele României, primarul Bucureștiului și primul ministru. Am făcut această alianță toată România.

G4Media.ro a scris încă din martie 2018 că Vlad Voiculescu ia în calcul o candidatură la Primăria București, iar acesta a confirmat intenția într-o emisiune la Rock FM.

Vlad Voiculescu a coordonat, împreună cu Cătălin Drulă de la USR, campania electorală a Alianței 2020 la alegerile europarlamentare. A fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și, anterior, consilier al ministrului Finanțelor, Anca Dragu. Este fondatorul Magicamp, un ONG care ajută mii de copii bolnavi de cancer, ducându-i în tabere speciale. El a absolvit cursurile de licență și master ale Vienna University of Economics and Business Administration. La Viena a lucrat la Erste Bank, ca vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură, unde a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii municipale sau naționale de sănătate, energie și transporturi. El a creat o platformă de mobilizare a susținătorilor la alegeri, platformă cu circa 100.000 de înscriși.

Roxana Wring este șefa USR București și consilier în Consiliul General al Municipiului București. Absolventă a Facultăţii de Limbi Germanice din Universitatea București, are un MBA în Afaceri Internaţionale (la Cass Business School din Londra) şi un Master of Science în Economie Politică Europeană (la London School of Economics). Ea este preşedintele Asociaţiei Pro.Do.Mo, un ONG extrem de activ în lupta pentru conservarea patrimoniului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…