Surugiu (sindicat): Am convenit cu premierul schimbarea Statutului polițistului, achiziția a 10 mii de mașini și angajarea a 4.000 de oameni

Surugiu (sindicat): Am convenit cu premierul schimbarea Statutului polițistului, achiziția a 10 mii de mașini și angajarea a 4.000 de oameni

Liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România, Iulian Surugiu, a declarat că în cadrul discuțiilor purtate cu premierul Mihai Tudose s-a convenit schimbarea Statutului polițistului în cel mult o lună și jumătate, achiziționarea în regim de urgență a 10 mii de autoturisme și angajarea rapidă a patru mii de polițiști în cursul acestui an.

"Cred că știe orice cetățean al României că polițiștii nu au dotarea necesară, mor oamenii, nu avem bani pentru mașini, nu avem bani pentru benzină. (...) Am hotărât ca într-un termen cât mai scurt să schimbăm Statutul polițistului — aici am înțeles de la premierul României că în maxim o lună, o lună și jumătate polițiștii vor avea alt Statut. Și în cadrul legii pe care o schimbăm va fi băgat și ghidul carierei, să nu se mai întâmple cum s-a întâmplat până acum, ca de fiecare când a venit un ministru, schimba ghidul carierei. Deci, asta o problemă. Achiziționarea unui număr de 10 mii de autoturisme urgent, urgent înseamnă o lună, două, că altfel vom ieși în stradă și nu cred că-și dorește nimeni acest lucru", a declarat Iulian Surugiu, luni, la plecarea de la Palatul Victoria, după întrevederea cu premierul Mihai Tudose.

Liderul de sindicat a precizat că altă parte a discuției a avut în vedere angajările în Poliție.

"Am discutat despre elevii care au terminat și au absolvit un an de zile de școală militară de la Câmpina, Cluj și unde mai avem școli de poliție, să reușim să-i încadrăm anul acesta. Eu spun (...) că un copil care a făcut un an de zile școală militară e mai bun, mai pregătit decât să iau unul de pe stradă să-l îmbrac, pur și simplu, în uniformă. Am discutat despre faptul că o dată cu Statutul polițistului va avea loc și o reformă în cadrul Poliției. Și aici trebuie să găsim mai mulți oameni în stradă, dar e problemă veche (...), găsim puțini polițiști în stradă, mulți în birouri. Sporurile trebuie găsite în stradă și salarizarea mai bună", a afirmat Surugiu.

Liderul de sindicat a adăugat că premierul a spus că vor fi deblocate câte posturi va fi nevoie.

"Anul acesta, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a cerut ca minim 4.000 de oameni să fie angajați. Dânsul a fost de acord cu noi și se gândește să ne dea mai mulți", a mai declarat Surugiu.

El a mai spus că a găsit la Palatul Victoria "un premier care știe ce vrea, cunoaște problemele și un om hotărât", întrebat de jurnaliști dacă e mulțumit de rezultatul discuțiilor de la Guvern.

"Nu i-am dat termene pentru că nu-mi permit, am discutat că într-un termen rezonabil și, repet, în două luni toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple".

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…