SUSPECT! La doar o zi după ce a izbucnit scandalul plăților externe ale PSD, INTERMEDIARUL a fost numit consul general la Bonn!

SUSPECT! La doar o zi după ce a izbucnit scandalul plăților externe ale PSD, INTERMEDIARUL a fost numit consul general la Bonn!

Suspect! La doar o zi după ce a izbucnit scandalul plăților externe ale PSD, monitorizate de BNR, intermediarul a fost numit consul general la Bonn! Gheorghe Dimitrescu, care până joi a fost consilier parlamentar al lui Florin Iordache, a fost numit consul general - şef al Consulatului General al României la Bonn, Germania, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

NOTĂ: Pentru cei care se întreabă de ce insistăm cu acest subiect trebuie să le spunem un amănunt. La începutul lui noiembrie când au apărut documentele despre banii dați pe lobby-ul pentru Dragnea în SUA, președintele PSD a declarat public că PSD n-a plătit niciun dolar. A spus că nu există astfel de documente la partid. Ori în actele depuse de firma de consultanță la FARA, organismul lor de supraveghere, scrie negru pe alb că banii provin de la PSD...

Pe 24 aprilie 2017, chiar ziua în care Curtea Supremă a reconfirmat verdictul de doi ani de închisoare cu suspendare pentru Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iphone-ul său un email împănat cu puncte de suspensie, majuscule și termeni elogioși și menit să contribuie la refacerea imaginii ciobite a șefului PSD. Mesajul a fost transmis către Alan Madison, președintele firmei de PR politic din Washington Madison and Company LLC.

“Salut, Al…sper că ești bine!! Deci, sunt în Slovacia cu vicepreședintele Camerei Deputaților (n.a.-Florin Iordache), la ceva conferințe… Al, AVEM NEVOIE de sprijinul tău să aranjăm CÂT MAI CURÂND o întâlnire oficială pentru președintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este și președintele Camerei Deputaților (n.a.-Dimitriu spune în email că Dragnea este “Speaker of the House”, forțînd o analogie cu sistemul politic din SUA)…am vorbit despre această uriașă personalitate în timpul ultimelor alegeri din 2016..! Ținta noastă trebuie să fie una de cel mai înalt nivel din Washington, DC…însemnând: Președintele Donald Trump, Vicele Mike Pence și desigur Paul Ryan…
Al, avem profundă nevoie de asta, fă tot posibilul pentru noi (MINE)…”

 Zece zile mai târziu, Alan “Al” Madison i-a trimis lui Dimitrescu o factură în valoare de 100 de mii de dolari pentru a începe munca. Deși factura a fost emisă pe numele lui Dimitrescu, beneficiarul listat în contractul cu Madison and Company LLC este Partidul Social Democrat.

Contractul final încheiat cu firma americană a fost însă diluat față de dorințele inițiale ale lui Dimitrescu, eliminînd posibilitatea unei întâlniri cu Trump. Madison s-a angajat să-i intermedieze lui Dragnea, cât se poate de repede, tete a tete-uri cu vicepreședintele Mike Pence și cu Paul Ryan. Ca bonus, Al Madison a promis să organizeze și alte întruniri în zona politică, media dar și în lumea academică pentru domnul Dragna (n.a.-numele președintelui PSD este scris greșit în contract). Contractul mai specifică că aceste întâlniri vor include CNN și alte organizații de media de elită.

Alan Madison a fost mai precaut în momentul când a specificat, separat, pentru Ministerul Justiției din SUA activitățile pe care le va desfășura pentru suta de mii de dolari. El a scris că va încerca să organizeze întâlniri între Liviu Dragnea și cabinetele lui Mike Pence și Paul Ryan, reducînd astfel și mai mult posibilitatea întâlnirilor la nivel înalt deoarece din cabinete fac parte și asistenți, consilieri și o pleiadă de alte personaje.

 Contractul și anexele sale au fost postate pe 24 octombrie în baza de date a Ministerului Justiției din SUA și mai menționează că plățile au fost efectuate în patru tranșe: iulie – 45.000, septembrie – 15.000, 6 octombrie – 30.000 și 10 octombrie 2017 – 10.000 de dolari. În total, 100 de mii de dolari. 

Detalii despre contractul negociat de Dimitrescu pentru PSD/Dragnea:

Gheorghe Dimitrescu are ștate vechi în politica și afacerile românești.

El a fost în trecut consul al României la Strasbourg dar și consul general la New York, poziție în care a fost numit de fostul prim-ministru Adrian Năstase. Năstase a fost, de altfel, și el beneficiar al serviciilor Madison and Company LLC în 2007, pe când era încă deputat PSD.

Declarația de avere a lui Dimitrescu de la Camera Deputaților:

Se împute treaba cu plățile externe la PSD?

Purtătorul de cuvânt al BNR despre monitorizarea plăților externe ale PSD: „Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”  PSD acuză BNR de imixtiune în treburile sale interne. Asta, după ce Banca Naţională i-a obligat pe social-democraţi să trimită rapoarte lunare cu toate plăţile externe efectuate. BNR spune că face totul în scop statistic, iar toate documentele primite sunt confidenţiale. PSD nu înţelege însă de ce este singurul partid obligat să trimită astfel de informaţii către BNR.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a da explicații pe marginea acestui subiect.

 „Capitolul asociații, fundații, partide politice a intrat în vigoare în 2017 ca și capitol distinct de date statistice. (...) Opțiunea pentru PSD are două considerente. Unu, pentru că sunt plăți semnificative. Știm din urmă ce plăți au făcut. Pe bază istorică. (...) Din câte știu eu, da (doar PSD-ului i s-a cerut aceste date). Pe bază istorică s-a decis ca PSD să intre în această bază de date. Noi știm sumele, nu garantăm sumele, nu știm nici alte detalii legate de aceste plăți. Prin solicitarea noastră (c.n. număr factură), ne interesează societatea pentru a avea confirmarea că este o firmă de consultanță”, a spus Dan Suciu.

Senatorul PSD, Nicolae Șerban a intervenit, întrebând ironic: „Asta este statistică? Să fim serioși. Nu încercați să ne insultați inteligența! Cui folosește o asemenea statistică cu număr de factură și cu verificarea entității, dacă este firmă de consultanță sau nu? Numărul de factură este statistică, ce Dumnezeu?! Am tot tăcut, dar este bătaie de joc.”

Dan Suciu a continuat precizând că BNR nu verifică firma.

„Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”, a mai spus Suciu.

Trezorierul PSD, Mircea Draghici, a acuzat joi seara Banca Nationala a Romaniei ca a "cerut insistent" date legate de platile externe facute de partid in 2017 pentru servicii de consultanta si bunuri achizitionate. Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, afirma insa ca PSD a intrat in aceasta procedura de colectare de date statistice deoarece au existat "plati semnificative in aceasta categorie" de plati externe.

Draghici a precizat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca aceste solicitari au vizat initial platile facute pana in aprilie, pentru a se extinde apoi la intregul an 2017.

Aceste solicitari "ne-au ridicat semen de intrebare legate de imixtiunea in bucataria proprie a partidului", a spus Mircea Draghici, care spune ca a facut raportarile iar cele mai mari sume platite au fost in contul cotizatiilor internationale ale PSD, in conditiile in care existau restante.

Trezorierul PSD acuza BNR ca "isi depaseste atributiile" in conditiile in care "intreband in stanga si in dreapta la celelalte partide nu am auzit" de solicitari similare.

Intrebat daca aceste solicitari au vizat si vizita efectuata de Liviu Dragnea in SUA, Draghici a sustinut ca "si alte institutii au intrebat de vizita lui Dragnea in SUA prin intrebarile incomode puse in sediul din Kiseleff de diversi interpusi". Potrivit acestuia, datele solicitate au vizat si vizita in SUA, respectiva "data, valoarea platii si catre cine".

"Ne-au cerut in scop statistic date precise (referitoare) la orice fel de plati facute in exterior", a continuat trezorierul partidului, care au mentionat ca cei de la BNR au pus la "dispozitia colegilor nostri un sef de departament care sa ii invete cum sa introduca datele in sistemul" de raportari al bancii nationale.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro