Suspect/Rusia a aplicat planul Kover, a ridicat avioanele de luptă și a închis spațiul aerian din St. Petersburg

Suspect/Rusia a aplicat planul Kover, a ridicat avioanele de luptă și a închis spațiul aerian din St. Petersburg

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 28.02.2023, că decizia de a restricționa zborurile deasupra localității Sankt Petersburg a fost asociată cu desfășurarea unui exercițiu de apărare antiaeriană. Reacția vine după ce spațiul aerian al orașului a fost închis, presa internațională precizând că un obiect zburător neidentificat a fost reperat.

După cum au anunțat reprezentanții ministerului, forțele de apărare antiaeriană și autoritățile civile pentru controlul traficului aerian au rezolvat probleme privind detectarea, interceptarea și identificarea unui mijloc aerian, care a încălcat frontierele țării și, de asemenea, au verificat modul de interacțiune dintre armată și serviciile civile de urgență. La exercițiu au luat parte avioane de vânătoare aflate în serviciul de luptă al forțelor de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

“În partea practică a exercițiului, au fost implicate avioane de vânătoare din cadrul forțelor de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Vest, care au fost ridicate în aer pentru a executa interceptarea și identificarea țintei aeriene, care a încălcat frontiera”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile Interfax și Tass.

De remarcat e că exercițiul nu a fost anunțat.

Presa rusă a semnalat că s-a activat planul Kover în St. Peteresburg. Avioane de vânătoare rusești au decolat

Anterior, presa rusă a semnalat faptul că planul “Kover” a fost introdus la Sankt Petersburg în legătură cu apariția unui vehicul aerian fără pilot neidentificat deasupra orașului. Potrivit anumitor rapoarte, a fost simulată prezența în regiune a unei drone NATO de mari dimensiuni.

În cursul dimineții, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a încetat primirea și decolarea de avioane. În același timp, deplasarea aeronavelor deasupra regiunii a fost limitată. Avioanele de vânătoare au decolat și au evoluat pe cer deasupra localității.

Cetățenii din zonă au scris pe rețelele de socializare că au auzit zgomotul avioanelor militare zburând ca în timpul paradelor aeriene.

Până la ora unu după-amiază, cerul de deasupra Sankt Petersburgului era deja deschis pentru zboruri, restricțiile au fost ridicate, iar aeroportul a reluat primirea și trimiterea de aeronave.

Astfel, presa a raportat că prin acest comunicat Ministerul Apărării al Federației Ruse a spulberat temerile cetățenilor cu privire la apariția unor avioane străine în spațiul aerian din partea de nord-vest a Rusiei.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

4 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa