SUSPECT/Șefii țestoaselor din Jandarmerie, cei care și-au ascuns plăcuțele de identificare la măcelul din 10 august, singurii care blochează desecretizarea convorbirilor!

SUSPECT/Șefii „țestoaselor! din Jandarmerie, cei care și-au ascuns plăcuțele de identificare la măcelul din 10 august, singurii care blochează desecretizarea convorbirilor!

Unitatea de interventii speciale a Jandarmeriei, celebrele „testoase”, este cea care refuza sa desecretizeze convorbirile radio din timpul reprimarii mitingului din 10 august 2018, anunta surse citate de Digi24. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut joi un mesaj dur pentru sefii unitatii.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avertizat, joi, Jandarmeria Bucuresti ca va lua „masuri administrative” daca pana vineri nu desecretizeaza convorbirile din 10 august. Ministrul a explicat ca unitatile de la Craiova, Constanta, Ploiesti au desecretizat convorbirile, iar cea din Bucuresti nu, ceea ce inseamna ca sunt motive subiective care impiedica acest lucru.

 „Am solicitat desecretizarea convorbirilor. Mi s-a spus ca nu putem, pentru ca indicativele unitatilor de jandarmi sunt secrete. OK. Am schimbat indicativele. Am spus: haideti sa desecretizam convorbirile ca nu mai aveti indicativele din 10 august, vi le-am schimbat. Au spus: e volum mare de ascultat, de stenograme de facut, nu stiu cate CD-uri, in total ar fi 275 de ore. Mi s-a spus ca e foarte greu. N-am dorit sa vin eu cu explicatii, ca 275 de oameni daca asculta cate o ora fiecare, intr-o ora se rezolva. Am lasat sa vad ce se intampla. M-au amanat de miercuri pe vineri, de vineri pe miercuri”, a relatat Marcel Vela, joi, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a precizat ca „unele unitati militare au reactionat bine, in sensul legii”.

„Ca ministru nu pot desecretiza convorbirile din ziua respectiva, pentru ca legea spune ca desecretizeaza cine a secretizat. Unitatile de la Craiova, Constanta, Ploiesti au desecretizat convorbirile, cea din Bucuresti nu. Astept pana maine. Daca nu se intampla nimic pana maine, evident ca undeva, ceva nu e in regula. Daca n-ar fi desecretizat nicio unitate, probabil era o problema de fond, una obiectiva. Daca unele au desecretizat si unele nu, ei vorbind in aceeasi retea, in acelasi timp si acelasi subiect, inseamna ca nu mai e o problema obiectiva, s-ar putea sa fie una subiectiva si acest lucru va naste o decizie administrativa din partea mea pentru a lua masurile ce se impun”, a afirmat Marcel Vela.

 El a precizat ca, dupa desecretizare, aceste convorbiri vor putea fi puse la dispozitia procurorilor si vor contribui major la lamurirea situatiei.

„Se va putea stabili concret cine si ce ordine a dat si cum au fost puse acestea in aplicare. Pe scurt, se va stabili daca au fost comise abuzuri impotriva protestatarilor si cine a comis aceste abuzuri. Ma asteptam ca aceste convorbiri sa fie deja la dosar, dar unii au impresia ca se pot juca. Nu ma joc si nu accept sa tergiversam cu nicio secunda lamurirea situatiei din 10 august. Cine isi permite sa tergiverseze isi risca propria cariera”, a precizat ministrul.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, a declarat, marti seara, la Realitatea Plus, ca urmeaza demiteri la Jandarmeria Bucuresti pentru ca ”oameni din esalonul doi si trei au tras frana de mana” in dosarul 10 august.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

4 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

5 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19