Suspectă arestată în cazul atentatului din Sankt Petersburg. Cine ar fi proprietarul cafenelei unde a avut loc explozia

Suspectă arestată în cazul atentatului din Sankt Petersburg. Cine ar fi proprietarul cafenelei unde a avut loc explozia

Oficialii ruși spun că numărul victimelor exploziei produse într-o cafenea din Sankt Petersburg a ajuns la 32. Vladlen Tatarski, un important blogger militar rus a fost ucis.

Daria Trepova, suspectă in atentatul din Rusia FOTO: Telegram

OMON, trupele speciale ruse, au reținut-o pe Daria Trepova, în vârstă de 26 de ani, transmite Interfax. Femeia este suspectată de implicarea în explozia care a dus la moartea lui Vladlen Tătarski (Maxim Fomin). Ea a mai fost în atenția poliției și în cazul unor proteste la adresa războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Daria Terepova este acuzată că a dus în cafeneaua Street Bar Cafe o statuetă în care era instalat explozibilul. Puterea dispozitivului a depășit 200 g de TNT.

Daria Trepova, în interiorul cafenelei FOTO: Telegram

Daria Trepova, în interiorul cafenelei FOTO: Telegram

După arestarea Dariei, trupele speciale au transmis că îl caută și pe soțul aacesteia, Dmitri Rylov, pe care-l bănuiesc că ar fi ajutat-o să pună la cale atentatul.

Prigojin, proprietarul cafenelei

Canalul de Telegram „Kepka Prigojin” a publicat comentariul liderului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, despre care o organizație a drepturilor omului susține că este proprietarul cafenelei.

„Nu știu acum detaliile evenimentului, mi s-a spus doar că, din păcate, Vladlen Tătarski a murit. Nu sunt la curent cu restul detaliilor. Într-adevăr, am dat cafeneaua mișcării patriotice «Cyber ​​​​Front Z», și au ținut acolo diverse seminarii. Cel mai probabil, această tragedie s-a întâmplat la seminar. Cât despre moartea Dariei Dugina, da, totul este asemănător. Dar nu aș da vina pe regimul de la Kiev pentru aceste acțiuni. Cred că operează un grup de radicali, care nu are nicio legătură cu guvernul. Aș vrea să-l numesc așa", a comentat Prigojin.

Acesta a deschis cafeneaua în anul 2016 pe locul unde înainte era restaurantul „Russian Kitsch”, un loc împânzit de microfoane și folosit de serviciile de securitate pentru a strânge materiale inctiminatoare despre oficialii ruși care frecventau localul, spun activiștii pentru drepturile omului.

V. Tatarski FOTO: Profimedia

V. Tatarski FOTO: Profimedia

În videoclipurile postate pe rețelele de socializare se văd persoane rănite pe stradă, imediat după explozie. Printre răniți se numără jurnalista Tatyana Lyubina și organizatorul Regimentului Nemuritori din Tallinn Serghei Chaulin.

Bloggerul Vladlen Tatarski a realizat reportaje de pe linia frontului din Ucraina și a căpătat o notorietate deosebită anul trecut după ce a postat un videoclip filmat în interiorul Kremlinului în care spunea:

„Vom învinge pe toată lumea, vom ucide pe toată lumea, vom jefui pe toată lumea, după cum este necesar. Așa cum ne place nouă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…