Suspiciuni de tentativă de asasinat împotriva președintelui Hondurasului și a ambasadorului american

Suspiciuni de tentativă de asasinat împotriva președintelui Hondurasului și a ambasadorului american

Președintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a afirmat joi că a fost vizat, împreună cu ambasadorul american James Nealon, de o tentativă de asasinat, plănuită de traficanți de droguri, și a anunțat deschiderea unei anchete, potrivit AFP.

"În urmă cu ceva timp, ni s-a adus la cunoștință că existau indicii potrivit cărora un grup criminal din Atlantic City pregătea un atentat împotriva ambasadorului Nealon și a servitorului dumneavoastră", a declarat Hernandez la postul de radio local HRN.

Șeful statului, care a afirmat că deține această informație din "surse oficiale", a indicat că anchete sunt în curs pentru a "stabili responsabilitățile în acest dosar".

Căpitanul din armata honduriană Santos Rodriguez Orellana a negat miercuri că ar fi fost implicat într-un plan vizând uciderea ambasadorului Nealon, așa cum fusese acuzat de Agenția antidrog americană (DEA).

Militarul, deținut la sud de capitala Tegucigalpa, a afirmat la postul de radio local Globo că a fost interogat duminică de agenți ai DEA, care l-au acuzat și de faptul că ar fi traficant de droguri.

Potrivit acestuia, DEA a acuzat mai multe persoane — între care și pe deputatul și fratele președintelui, Tony Hernandez — că ar finanța acest proiect de atentat împotriva diplomatului american.

Tony Hernandez și-a exprimat joi regretul, într-un comunicat, față de difuzarea "acestui gen de informații nefondate".

Ambasada americană a difuzat vinerea trecută o listă cu numele a șapte hondurieni suspectați de trafic de droguri și corupție, între care un ofițer cu grad înalt din armată. Un alt comunicat difuzat luni menționa numele lui Rodriguez Orellana.

Doisprezece cetățeni hondurieni au fost extrădați în SUA de către guvernul local, în timp ce cinci polițiști au fost predați DEA, iar alți 12 acuzați de trafic de droguri s-au deplasat în SUA de bună voie pentru a fi judecați acolo.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante