Susținători IS reținuți la Istanbul pentru suspiciunea că ar planifica atacuri asupra consulatelor

Susținători IS reținuți la Istanbul pentru suspiciunea că ar planifica atacuri asupra consulatelor

Potrivit CNN Turk, 15 suspecți au fost arestați în urma audierilor.

15 susținători au SI au fost arestați la Istanbul. Foto: Shutterstock

Forțele de securitate turce au reținut 15 susținători ai organizației teroriste Statul Islamic, la Istanbul, a informat sâmbătă CNN Turk . Potrivit postului de televiziune, suspecții intenționau să atace consulatele țărilor occidentale și lăcașurile de cult religioase ale cetățenilor creștini și evrei din Turcia după ce a avut loc la Stockholm o acțiune care s-a soldat cu arderea Coranului. Cu toate acestea, în cadrul anchetei s-a constatat că unii dintre suspecți nu aveau astfel de intenții.

Cei 15 suspecți, după audieri, au fost arestați și trimiși la închisoare.

Săptămâna trecută, unele consulate occidentale din Istanbul și-au suspendat activitatea după ce Ambasada SUA la Ankara a anunțat că se pregătesc atacuri teroriste pe teritoriul republicii.

După aceea, șefii misiunilor diplomatice au fost chemați la Ministerul de Externe al Turciei, inclusiv statele care și-au suspendat activitatea consulatelor generale (Belgia, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, SUA, Franța, Elveția și Suedia).

Ministerul de Externe a subliniat că securitatea tuturor instituțiilor diplomatice din Turcia este asigurată pe baza acordurilor internaționale. Ambasadorilor li s-a atras însă atenția asupra necesității cooperării în combaterea terorismului. Ministerul de Externe a subliniat că abordarea adoptată de țările occidentale servește intereselor organizațiilor teroriste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene