Susținere totală din partea Germaniei pentru Ucraina. Ce asigurări i-a dat Scholz lui Zelenski

Susținere totală din partea Germaniei pentru Ucraina. Ce asigurări i-a dat Scholz lui Zelenski

Germania va sprijini Ucraina cât timp va fi necesar, a dat asigurări cancelarul Olaf Scholz duminică, primindu-l pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Berlin pentru prima oară de la debutul invaziei ruse.

Cancelarul Olaf Scholz l-a primit în vizită pe președintele Volodimir Zelenski FOTO: Twitter

''Am spus-o în numeroase rânduri şi o repet astăzi: vă vom susţine atât timp cât va fi necesar'', a declarat Scholz în conferinţa de presă comună. ''Această solidaritate este durabilă şi este puternică'', a mai spus cancelarul.

El a adăugat că sprijinul Berlinului pentru Kiev, inclusiv în armamente, se ridică până acum la 17 miliarde de euro.

În plină pregătire a unei contraofensive, preşedintele Zelenski a dat asigurări că Ucraina ''nu atacă teritoriul rus''.

''Nu avem nici timpul, nici forţe şi nici un surplus de arme pentru aceasta. Pregătim o contraofensivă pentru a elibera teritoriile ilegitim cucerite'', a declarat el în conferinţa de presă.

Zelenski a mai afirmat că Ucraina lucrează la ''crearea unei coaliţii pentru avioane de luptă'', şi a cerut Germaniei să se alăture acesteia. ''Este foarte important pentru Ucraina să ne coordonăm eforturile'', a subliniat el.

Rusia deţine în prezent o preponderenţă de putere în spaţiul aerian al Ucrainei, iar această situaţie trebuie să se schimbe, a insistat el.

Cancelarul Scholz a evitat un angajament, spunând că Germania a furnizat Ucrainei o mare cantitate de arme şi va continua să o facă. Berlinul ''se concentrează'' pe furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, a arătat Scholz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!